Voz
Foto: Alo/Foto: 192.rs

Tuga do neba! Brat i sestra M. D. (12) i M. D. (14) su poginuli, dok je njihov otac Milan D. (38) teško povređen u sudaru taksi automobila i voza kod Lazarevca! Život je izgubio i Milan L. koji je bio za volanom taksija, a sumnja se da, nažalost, vozač nije poštovao saobraćajnu signalizaciju prilikom prelaska pružnog prelaza!

Kako saznajemo, tragedija se dogodila juče oko 12.40 sati, na delu barske pruge između Lazarevca i Lajkovca, na putnom prelazu obezbeđenom svetlosnim saobraćajnim znacima i saobraćajnim znacima na putu. Došlo je do sudara u kojoj su tri osobe poginule, a jedna teško povređena. Da tragedija bude još veća, među stradalima je i dvoje dece.

- Automobil „audi“ prelazio je preko pruge, a tada je svom silinom u njega udario voz koji je saobraćao na liniji Prijepolje - Beograd. Od siline udarca vozilo je potpuno uništeno. Tri osobe iz automobila su poginule, a jedna je povređena, dok u vozu nije bilo povređenih. Reč je o sudaru taksija i voza - navodi izvor blizak istrazi, a zatim dodaje zastrašujuće detalje:

policija hitna pomoć

Nikola Todorović

 

- Za volanom taksi vozila bio je Milan L., koji je poginuo na licu mesta, a u vozilu su se nalazili i Milan D. sa svoje dvoje maloletne dece. Nažalost, deca su takođe podlegla povredama. Vozilo je bilo potpuno uništeno, a mališanima nažalost nije bilo spasa - navodi izvor blizak istrazi.

Kako saznajemo, do tragedije je došlo jer vozač audija nije poštovao signalizaciju na putu.

- Vozač drumskog vozila ignorisao je svetlosnu signalizaciju na putnom prelazu. Tom prilikom tri osobe iz automobila su poginule, dok je četvrta osoba zadobila teške telesne povrede. Poginuo je vozač „audija“, kao i dve maloletne osobe. Svi uređaji na putnom prelazu su bili uključeni i potpuno ispravni. Na lice mesta odmah su izašli MUP i Hitna pomoć. Železnički saobraćaj na ovom delu pruge je u prekidu. Infrastruktura železnica Srbije izražava saučešće porodicama nastradalih i žaljenje zbog nesreće koja se dogodila. Infrastruktura železnica Srbije i ovaj put ponovo upozorava i apeluje da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, da se vozi oprezno i odgovorno. Samo na taj način mogu se sprečiti ovakve nesreće i sačuvati ljudski životi - navodi se u saopštenju Infrastruktura železnica Srbije. Utvrđuju se okolnosti tragedije koja je Srbiju zavila u crno. Železnički saobraćaj je na toj deonici neko vreme bio u zastoju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading