U ŠPANIJI UHAPŠENA „LUTAJUĆA BANDA“, MEĐU NJIMA I SRBI: Ukrali dragulje iz kuće poznatog fudbalskog trenera
Foto: Printscreen

Kako prenosi portal „El Espanjol“, bandu su činili Srbi, Hrvati, Bosanci i Česi. Operisali su u provincijama Alikante, Kasteljon i Valensija. Policijska operacija „Nebok“ je počela kada je Civilna garda Valensije saznala za niz pljački i krađa u domovima koje je izvršio isti klan, organizovan na hijerarhijski način i sa dobro definisanim funkcijama svakog od njih.

- Počinioci su pripadali klanu iz balkanskih zemalja, nacionalnoj i međunarodnoj lutajućoj grupi koja je svoje zločine vršila uz pomoć voki-tokija, stalno menjala SIM kartice, vozila, adrese i područja na kojima su činili zločine - piše „El Espanjol“.

undefined

 

Rezultat je bio hapšenje petnaest osoba starosti od 19 do 63 godine i češke, hrvatske, srpske i bosanske nacionalnosti zbog pripadnosti zločinačkoj organizaciji, produženog krivičnog dela razbojništva uz upotrebu sile, produženog krivičnog dela krađe, pranja novca, falsifikovanje dokumenata i prevare.

U ŠPANIJI UHAPŠENA „LUTAJUĆA BANDA“, MEĐU NJIMA I SRBI: Ukrali dragulje iz kuće poznatog fudbalskog trenera

 

 

 

Šta je zaplenjeno

  • 900.000 evra vredan nakit i satovi
  • 50.000 evra u kešu
  • 5 vozila

Prilikom hapšenja kod osumnjičenih je pronađen deo plena koji su opljačkali, i to nakit i satovi u vrednosti od 900.000 evra, kao i 50.000 evra u kešu.

Takođe zaplenjeno je više uređaja voki-toki, lažne registarske tablice i falsifikovana lična dokumentacija, kao i pet vozila vrednih ukupno oko 50.000 evra.

Kupovali rolekse lažnim parama

Osim pljačke, pripadnici klana bavili su se i prevarama. Tako su od jedne osobe kupili dva luksuzna sata „roleks“ za 40.000 evra. Tek kada su oni bili daleko prodavac je shvatio da su mu platili falsifikovanim novčanicama.

 

Pored toga, pronađeni su i razni predmeti, kao što su vrhunski alati, kompresori, agregati, sportska oprema, bicikli, skuteri, konzole za igre, katalizatori, detektori metala i kvad, sve procenjeno na više od 150.000 evra.

Portal piše da su dragulji koji su pronađeni ukradeni u kući „poznatog fudbalskog trenera najviše kategorije“, ali njegov identitet španski mediji nisu otkrivali.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading