nojevo jaje, rupice po jajetu, ginisov rekord
YouTube prin.screen
nojevo jaje, rupice po jajetu, ginisov rekord, Foto: YouTube prin.screen

Veoma strpljivi vijetnamski umetnik Ngujen Hung Kuong, tri godine je pedantno bušio i rezbario nojevo jaje stvarajući na njemu 45.863 rupice manje od ljudske dlake!

Talentovani umetnik iz Hanoja u Vijetnamu, više od decenije pretvara kokošija jaja u zamršena umetnička dela, ali njegov najnoviji projekat je do sada najupečatljiviji.

30-godišnjak je, kako izveštavaju loklani mediji, poslednje tri godine svog života pažljivo bušio i rezbario stvarajući na desetine hiljada sitnih, nekih prečnika samo 0,2 mm rupice kako bi stvorio jedno od najupečatljivijih rezbarenih jaja u ljudskoj istoriji.

Vijetnamski umetnik rekao je da je na ideju o stvaranju rekorda najizrezbanijeg jajeta na svetu došao nakon što je pročitao postignuća gospodina Hamita Hairana, turskog umetnika koji je pre nekoliko godina postavio Ginisov rekord sa najvećm brojem izbušenih rupica na ljusci kokošijeg jajeta, celih 12.000.!

30-godišnji Vijetnamac je tako sam sebi postavio zadatak da bi on trebao imati takav rekord, pa je krenuo u izradu, izbušivši jaje sa najviše rupa i to na jednom običnom nojevom jajetu!

Kuongu obično treba nekoliko sati do nekoliko dana da završi rezbarenje jednog običnog kokošjeg jajeta, ali za ovaj najnoviji projekat bile su mu potrebne gotovo 3 godine mukotrpnog rada i smirenosti.

45.863 rupica koje je strpljivo izbušio u ljusku nojevih jaja, u prečnika su od samo 0,2 mm do 3 mm! Rupice na rezbarenoj ljusci jajeta su toliko male (jedva vidljive ljudskom oku) da se morao koristiti računar kako bi izbrojao rupice koristeći skeniranje jajeta u visokoj rezoluciji.

Talentovani umetnik rekao je da je rezbarenje ljuske kokošjih jaja veoma naporan i mukotrpan proces, ali rezbarenje nojevih jaja je bilo još i više, jer je ljuska bila tvrđa i deblja, i morao je da održi čvrstu kontrolu bušilice kako bi napravio rupe veličine (promer) jedne ljuske dlake

"Proces zahteva da ne žurim, da budem strpljiv. Čak i malo žurbe može uništiti celo jaje, tako da sam morao da budem smiren do poslednje rupe na ovom nojevom jajetu “, rekao je Hung Kuong

Kuongovo umetničko delo nedavno je prepoznala vijetnamska Rekord organizacija a umetnik je rekao da trenutno radi na tome da ga preda i za Ginisovu Knjigu Rekorda, nadajući se da će ga prepoznati kao rezbarena ljuska jajeta sa najviše izbušenih rupa.

BONUS VIDEO

Naša preporuka