televizor
Foto: Promo/Schutterstock
Fudbal EP: Slovenija - Srbija

Promo RTS

 

 

14.50 RTS1

Fudbal EP: Slovenija - Srbija

Za Srbiju ova utakmica ima značaj one kao što je bila Portugalija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ili kao što je bila protiv Švajcarske u Kataru na šampionatu sveta. Može biti presudna. Slovenija je mnogo sazrela od susreta u Ligi nacija kada je u Beogradu bilo 4-1 za Srbiju a u Ljubljani 2-2. Sada je to zreliji i organizovaniji tim. “Oni imaju brze igrače i poštujemo ih, ali mislimo da smo bolji”, rekao je Predrag Rajković u najavi za meč. Uostalom Slovenija je osvojila jedan bod u susretu sa Danskom u prvom kolu grupe C na Evru 2024. Taj tim ima sjajnog golmana, Jan Oblak, odlične krilne igrače Kačičnika i Stojanovića, i dva sjajna napadača Andraža Šporara i najvećeg talenta Benjamina Šeška, koji je Srbiji i dao gol u slovenačkoj prestonici, a sada nastupa za Red Bul Lajpcig očekujući novi veliki transfer u svetu fudbala. Srbija ipak želli da se okrene sebi. Posle nastupa sa Engleskom u kojem su pokazali da imaju ogroman potencijal, ali ga tada nisu iskoristili, vreme je da ga konačno potrde. Sada je prilika. Ponovo se očekuje veliki broj srpskih navijača na stadionu u Minhenu koji su bili izuzetna podrška ekipi i u nedelju u Gelzenkirhenu. Ne bi bilo iznenadjenje da bude promena u ekipi koju bira selektor Dragan Stojković Piksi, jedna je sigurna – Filip Kostić neće moći da igra zbog povrede. U naredni deo turnira idu po prve dve najbolje plasirane ekipe , ali i četiri od šest najbolje drugoplasiranih. 3 boda i pozitivna gol razlika verovatno će biti dovoljna za ostvarenje tog cilja.Zato je ovaj meč toliko važan, da se u utakmicu sa Danskom možda napadne i drugo mesto ako se savlada Slovenija koja igra u svom najboljem izdanju u prethodne dve godine. Komentator Aleksandar Stojanović.

Betmen protiv Supermena: Zora pravednika

Foto: IMDB

 

 

21.00 B92

Betmen protiv Supermena: Zora pravednika

Osamnaest meseci nakon bitke između Supermena i generala Zoda u Metropilosu, Supermen je postao kontroverzna ličnost. Brus Vejn koji već dve decenije kao Betmen brani Gotam Siti, u Supermenu vidi potencijalnu pretnju čovečanstvu. Ubrzo se oni sukobljavaju. Međutim, moraju da se suoče sa velikom pretnjom koju je stvorio podmukli milijarder Leks Lutor dovodeći čovečanstvo u opasnost kakvu dotad nije videlo. Uloge: Ben Aflek, Henri Kavil, Džesi Ajzenberg, Holi Hanter.

Iz zla u gore

Foto: IMDB

 

 

23.40 Prva

Iz zla u gore

Rasel živi teškim životom: radi u u lokalnoj čeličani, a ostatak dana brine o svom neizlečivo bolesnom ocu. Njegov mlađi brat Rodni, se posle služenja vojnog roka vraća kući. Život im se odvija u depresivnom i siromašnom okruženju gradića, Rust Belt. Zajedno dele isti san: napuštanje mesta i bolji život… Igrom sudbine dešava se suprotno, Rasel završava u zatvoru dok Rodni biva prepušeten samom sebi. Uloge: Kristijan Bejl, Kejsi Aflek, Zoe Saldana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading