FILM DANA „Betmen početak“
Foto: Promo/Schutterstock
UEFA Euro 2024: Danska – Srbija

Promo RTS

 

 

20.50 RTS1

UEFA Euro 2024: Danska – Srbija

Ponovo će poslednji meč odlučiti da li će reprezentacija Srbije proći u drugu fazu takmičenja. Bilo je tako 2010, bilo je tako 2018, bilo je tako 2022... ali bilo je tako i sa Portugalijom u kvalifikacijama u Lisabonu. Ipak, ovo je Evropsko prvenstvo i sada bi nacionalni tim pod ovim imenom mogao da ostvari najveći uspeh od osamostaljenja. Ali to neće biti lako, i možda je protiv najbolje ekipe u grupi. Danska je pobedila Srbiju u sve tri prethodne utakmice, nadigrala je Engleze ali i u tom meču, kao i u utakmici sa Slovenijom osvojila bod. Taj tim je doživeo samo jedan poraz u prethodnih 14 utakmica i polufinalista je prethodnog Evropskog prvenstva. Možda nisu na vrhuncu na kojem su bili pre tri godine kada su stigli do polufinala Evra (odloženo zbog COVID-a), ali i dalje igraju sjajan fudbal. Nikada nije bilo sporno da li reprezentacija Srbije ima talenat i da li će stvarati šanse, to će sigurno biti vidljivo i u utorak uveče. Ali da li to može da pretoči u timski duh i timski nastup, to ostaje da se vidi. Reprezentacija koju bira selektor Dragan Stojković Piksi ima samo dve pobede u prethodnih 6 utakmica, obe u prijateljskim susretima, ali u utorak uveče neće se obazirati na tradiciju i statistiku. Selektor ne računa na Filipa Kostića, u Danskoj je povređen Toma Dilejni. Pobeda vodi nacionalni tim u drugi krug, u nokaut fazu Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Teško je naslutiti i sastav i formaciju reprezentacije Srbije pred utakmicu. Komentator Aleksandar Stojanović.

Betmen početak

Foto: IMDB

 

 

21.00 B92

Betmen početak

Kroz seriju kratkih sećanja, jasno je da Brus Vejn pokušava da se izbori s traumama koje korene vuku od hladnokrvnog ubistva njegovih roditelja, a čiji je svedok bio. Nakon povratka iz Azije, Vejn shvata da je Gotam postao još izopačeniji nego pre, pa mu, nakon što otkrije pećinu ispod svog imanja, ne preostaje ništa drugo nego da počne da ganja negativce. Uloge: Kristijan Bejl, Majlk Kejn, Tom Vilkinson, Killjian Marfi, Geri Oldman, Kejti Holms.

Krvavi dijamant

Foto: IMDB

 

 

23.50 Superstar

Krvavi dijamant

U građanskom ratu i haosu devedesetih godina koji su pogodili Sijeru Leone, Deni Arčer, južnoafrički plaćenik, i Solomon Vendi, ribar iz plemena Mende, udružuju se u zajedničkoj potrazi za retkim ružičastim dijamantom koji može da promeni njihov život. Dok služi kaznu zatvora zbog krijumčarenja, Arčer shvati da je Solomon - kojeg su oteli iz njegove porodice i prisilili da traži dijamante u poljima - našao izuzetni dragi kamen. Uloge: Leonardo Dikaprio, Dženifer Koneli, Džimon Hansu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading