televizor
Foto: Promo/Schutterstock
Nobelovac

Promo RTS

 

 

20.05 RTS1

Nobelovac

U subotu, 5. Oktobra, počinje emitovanje nove igrane serije „Nobelovac“ posvećene Ivi Andriću, velikanu srpske i svetske književnosti XX veka. Serija od osam epizoda prati život književnika Ive Andrića tokom nekoliko meseci u jesen i zimu 1961. godine, od trenutka kada je saznao da je dobio Nobelovu nagradu do povratka sa ceremonije dodele, preko Švajcarske, u Beograd. Svaka od epizoda ima dva paralelna toka naracije: jedan vezan za 1961. godinu, u kom pratimo Andrićeve pripreme za odlazak u Stokholm i drugi, subjektivni skokovit povratak u prošlost. Glavne uloge: Tihomir Stanić, Selma Alispahić, Milica Babić…

Plaćenici

Foto: IMDB

 

 

23.00 Prva

Plaćenici

Ovo je žestoki akcioni triler o grupi plaćenika koji su unajmljeni da se ubace u zemlju Južne Amerike i zbace njihovog nemilosrdnog diktatora. Kad misija krene, shvate da stvari nisu onakve kakvim se čine i nađu se u opasnoj mreži prevare i izdaje. Nevini životi su u opasnosti, a oni se muče s još težim izazovom; onim koji preti da uništi ovu združenu braću. Uloge: Silvester Stalone, Džejson Stetam, Džet Li, Teri Kruz.

Igra oponašanja

Foto: IMDB

 

 

21.00 B92

Igra oponašanja

Ovaj biografski film snimljen je prema istinitoj priči Alana Tjuringa, genijalnog britanskog matematičara i informatičara koji je tokom Drugog svetskog rata uspeo da dekodira šifrovani komunikacijski sistem „Enigma“ koji su koristili nacisti, što je pomoglo saveznicima da pobede u ratu. Jednako intrigantan bio je i njegov privatni život. Uloge: Benedikt Kamberbač, Kira Najtli.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading