televizor
Foto: Promo/Schutterstock
Oslobođenje Beograda 80 godina posle

Promo RTS

 

 

15.45 RTS2

Oslobođenje Beograda 80 godina posle

Nakon serije Život u okupiranom Beogradu1941–1944. iz 2022. godine Redakcija dokumentarnog programa realizovala je seriju Oslobođenje Beograda 80 godina posle. U četiri epizode rasvetljava se ono što se dogodilo u danima borbe za oslobođenje glavnog grada, kao i promene koje su usledile nakon zauzimanja Beograda, do početka 1946. godine. U seriji učestvuju istoričari i dva svedoka, jedan iz samog grada a drugi iz redova partizanskih jedinica koje su se borile za oslobođenje. U seriji su korišćene fotografije i dokumenti Muzeja Jugoslavije, Muzeja grada Beograda, Arhiva grada Beograda kao i arhivski materijali RTS-a i drugih filmskih arhiva. U epizodama govore istoričari: dr Rade Ristanović,  dr Dragomir Bondžić, dr Radosav Tucović, dr Ljubinka Škodrić, dr Radmila Radić, dr Radosav Tucović, dr Aleksandar Stojanović, dr Milan Koljanin, dr Bojan Đorđević, dr Slobodan Selinić, dr Nataša Milićević, dr Bojan Dimitrijević, dr Aleksandar Životić, dr Miomir Gatalović i dr Nikola Mijatov, kao i svedoci Marina Kašanin (kćerka Milana Kašanina) i Dragoslav Dimitrijević Beli.

Senka špijuna

Foto: IMDB

 

 

21.00 B92

Senka špijuna

Manings je zločinac koji planira da ubije Nika. Razlog za ubistvo je to što je Nik svedok u krivičnom postupku protiv Meningsa. Ali, zločinac ne želi direktno da ga ubije, već unajmljuje misterioznu kurirku na motociklu koja bi trebalo da isporuči bombu s otrovnim gasom. Nakon što atentatorka ipak spase Nika od sigurne smrti, ovaj dvojac mora da se suoči s vojskom nemilosrdnih unajmljenih ubica kako bi preživeli noć. Uloge: Gari Oldman, Olga Kirilenko.

Kerol

Foto: IMDB

 

 

21.00 CINEMANIA

Kerol

Britansko-američka ljubavna filmska drama, koju je režirao Tod Hejns, nastala na osnovu romana „Cena soli“ Patriše Hajsmit, odigrava se u Njujorku 1952. Mlada fotografkinja upoznaje sredovečnu ženu koja prolazi kroz težak razvod i započinje ljubavnu vezu s njom. Uloge: Kejt Blančet, Runi Mara, Sara Polson.

Podlih osam

Foto: IMDB

 

 

23.15 B92

Podlih osam

Radnja filma je smeštena desetak godina nakon Američkog građanskog rata i prati dogodovštine Markusa Vorena, bivšeg vojnika Unije i lovca na glave blokiranog snežnom olujom u malom gradiću u Koloradu. U zanimljivoj vožnji se igrom slučaja upoznaje sa Džonom Rutom koji prevozi zatvorenicu Dejzi. Uloge: Samjuel L. Džekson, Kurt Rasel, Dženifer Džejson Lej.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading