ZA INSTAGRAM 16, A ZA TIKTOK 5 EVRA MESEČNO Uskoro pretplata za društvene mreže, hoćemo li manje "buljiti" u mobilni
Foto: Privatna arhiva/Foto: privatna arhiva

Da li je moguće zamisliti da ćemo u budućnosti, ako budemo morali da plaćamo pretplatu na najpopularnije društvene mreže, manje „buljiti u ekrane“ svojih telefona?

O naplati korišćenja društvenih mreža pričalo se i ranije, a sada bi, čini se, moglo da postane realnost. Najpopularnije društvene mreže bi već za nekoliko meseci mogle da traže od korisnika da plate mesečnu pretplatu.

I pored toga što niko iz kompanije Meta nije potvrdio glasine koje su nagovestile takvu mogućnost za Fejsbuk i Instagram, sada su se pojavile nove koje tvrde da zaista razmišljaju u tom pravcu. 

Tako bi Meta trebalo da naplaćuje 10 evra mesečno za korišćenje Fejsbuk ili Instagram naloga na računarima i još šest evra za dodatni povezani nalog.

Prema Rojtersu, pretplata bi trebalo da bude veća na mobilnim uređajima, odnosno – 13 evra mesečno. Razlog za veću cenu je što bi Meta morala da plati proviziju prodavnicama aplikacija Google Plai i App Store.

Za pretplatu po navedenim cenama korisnici bi imali pristup svojim Fejsbuk i Instagram profilima koji im ne bi prikazivali reklame.

Slično razmišljaju i u TikToku, koji je izgleda već počeo da testira pretplate. Tako su neki korisnici već počeli da dobijaju obaveštenja o uvođenju pretplate, koja se trenutno testira samo u SAD, piše Android Authoriti.


Prema portalu, cena pretplate za TikTok biće 4,99 dolara mesečno. Oni koji to ne žele da plate i dalje će moći da koriste standardnu besplatnu verziju, koja će im prikazivati personalizovane oglase na osnovu njihovih aktivnosti na toj mreži.

Ukoliko je ova informacija tačna, ukupna pretplata za sve tri mreže iznosila bi preko 20 evra mesečno, odnosno oko 25 evra za pretplatu koja uključuje mobilne uređaje. Međutim, to ne bi bilo obavezno ni za jednu platformu.



 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading