MAGIJA LEDENIH UKUSA I BOJA! Sladoled od bajadere ili sa ukusom žvake će vam otopiti srce ovog leta
U dalekoj prošlosti postojale su različite poslastice slične današnjem sladoledu. Tako su u Persijskom carstvu jeli sok od grožđa pomešan sa snegom specijalno čuvanim i dopremljenim iz zimskih krajeva. Kasnije su led mešali sa šafranom i voćem, a veruje se da su Arapi bili prvi narod koji je sladoled pravio sa mlekom.
Muzej sladoleda otvoren je u srcu Beograda. Ljubitelji ove hladne poslastice mogu da se prepuste čarima raznolikih ukusa i probaju mnogobrojne novitete. Poseban ukus bajedere i žvake ostaviće svakog bez reči. Pored savršenog užitka ovaj muzej ima zid, ručno rađenih korneta, koji je savršena prilika za fotografiju. Vreli letnji dani neće predstavljati problem pored ove osvežavajuće poslastice.
Izbor ukusa podleže dnevnoj i sezonskoj inspiraciji, Ferrero je odličan, marakuja divno osvežava, kao i malina i jagoda, crna čokolada je ubedljiva, a na sladoled od pistaća su s pravom posebno ponosni.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)