Vladeta Jerotić
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

 Kroz svoj rad i dela, Jerotić je pružio odgovore na mnoga pitanja koja se tiču duhovnosti i ljudskog bića. Jednu osobinu posebno je isticao kao božansku, ali izuzetno tešku za postizanje - smirenje.

Kroz svoje brojne knjige koje pokrivaju različite teme života, teologije i psihologije, Jerotić je ostavio za sobom mnogo mudrosti koje možemo primeniti u svakodnevnom životu.

Njegova karijera bila je duboko posvećena istraživanju ljudske duše, uma i duhovnosti, što je detaljno obradio u knjizi "Hrišćanstvo i psihološki problemi čoveka”.

Jednu od najtežih hrišćanskih vrlina Jerotić je smatrao smirenjem.

Vladeta Jerotić

Printscreen

 

Govoreći o vrlinama ključnim za ljudsko biće, isticao je da smirenje nije samo odsustvo spoljašnjih konflikata ili burnih reakcija, već duboko unutrašnje stanje u kojem se pobeđuju unutrašnje borbe i negativne tendencije.

Iako je teško postići pravo smirenje, Jerotić je naglašavao važnost neprestanog truda i rada na sebi kako bismo ga razvijali kao svoju vrlinu.

O smirenju je govorio i otac Tadej, poručujući da je ono božanska osobina koja donosi mir i radost gde god da se manifestuje.

Kroz svoje radove i predavanja, Vladeta Jerotić nas je podsećao na važnost traganja za unutrašnjim mirom i neprekidnog rada na sebi.

Smirenje, iako teško dostižno, ostaje vrhunski ideal koji nas vodi ka ispunjenom i radosnom životu, jer samo srce ispunjeno mirom može doneti istinsku radost.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading