Ljubimac
Foto: Alo/Foto: Twitter/printscreen

Odanost pasa prema ljudima prisutna je oduvek, ali i obrnuto - što upravo dokazuje jedna priča iz Meksika u kojoj je jednog čoveka ljubav prema svom ljubimcu koštala života.

Pablo Fustek (32), državljanin Francuske i Meksika, izgubio je svoj život nakon što je skočio u vodu pokušavajući da spase Sašu, jednog od svojih ljubimaca. Crno-belog nemačku psa Sašu pronašao je na ulici u Meksiko Sitiju nakon stravičnog zemljotresa u septembru 2017. i od tada je bio njegov miljenik.

"To je ekstreman čin. Ali njegovi psi su njemu bili kao bebe. To što je uradio, uradio bi isto da sam bila ja u pitanju ili neko drugo ljudsko biće", rekla je njegova sestra Sofi.

Naime, Fustek i njegov prijatelj Ramos su 13. juna 2020. godine sa svoja tri psa planinarili u Zinapekuaru u državi Mičoakan, zapadno od Meksiko Sitija. U jednom trenutku Saša je upao u vreli izvor, a Fustek je skočio za mužjakom, tek kada je, prema rečima njegove sestre, shvatio da je teško povređen nakon upada.

"Nenapuštanje pasa bio je njegov ulazak u raj"

Pas Saša je nažalost preminuo na licu mesta, a Fusteka je prijatelj nosio na leđima 40 minuta dok nisu pronašli hitnu pomoć. Fustek je zadobio opekotine preko 70 odsto tela, kao i septički šok, i na kraju je prebačen u bolnicu u Meksiko Sitiju, gde su porodica i prijatelji pokrenuli akciju krvi uoči očekivanih operacija.

Međutim, dan nakon prve operacije, 5. jula, Fustek je preminuo u bolnici..

Jedna onlajn zahvalnost Fusteku odnosila se na izveštaj u indijskoj epskoj pesmi "Mahabharata" o Judhištiri, kraljevskoj osobi koji je odbio da napusti svog odanog psa kao uslov za ulazak u raj.

Sofi Fustek, rođena sestra preminulog Fusteka rekla je da je razgovarala sa svojim bratom dok je bio u bolnici.

"Bio je tužan zbog Sašine smrti, ali je njegov stav bio pozitivan", rekla je ona te dodala da je njen brat napravio nesebičan čin koji joj je "dao nadu za budućnost".

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi
pas

Komentari (0)

Loading