rđa
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Nakon što pojedete kisele krastavce, tečnost koja se najčešće prosipa ostaje u tegli. Neki ljudi piju čak i malo ovog kiselog soka jer je dobrog ukusa, a neki ga konzumiraju danima jer je pun vitamina i antioksidanata, a kaže se da pomaže u ishrani, smanjuje grčeve mišića i štiti od dehidracije. .

Nakon što pojedete kisele krastavce, tečnost koja se najčešće prosipa ostaje u tegli. Neki ljudi piju čak i malo ovog kiselog soka jer je dobrog ukusa, a neki ga konzumiraju danima jer je pun vitamina i antioksidanata, a kaže se da pomaže u ishrani, smanjuje grčeve mišića i štiti od dehidracije. 

Verovatno smo svi bar jednom posegnuli za ključevima, nožem, baštenskim makazama ili nekim starim komadom alata koji je u međuvremenu zarđao. A šta bi se najčešće dešavalo? Taj predmet bi završio u smeću. Međutim, možete mu vratiti sjaj ovim isprobanim trikom. I ostali koji su probali ostali su iznenađeni, piše Dom i dizajn.

Sok od kiselih krastavaca sadrži sirće, vodu i so, a već znamo da je sirće efikasan u uklanjanju rđe. Neki u to dodaju so (koja se već nalazi u soku od krastavca), a neki dodaju sodu biokarbonu. U svakom slučaju, ako se sirće zameni sokom od kiselih krastavaca, rezultat je obećavajući. Najbolje od svega, iskoristićete ostatke koji su trebali završiti u odvodu.


Zbog toga, prvo treba napuniti veliku posudu sa dovoljno soka od kiselih krastavaca i ostaviti zarđale metalne predmete da se namaču najmanje 12 sati, a ponekad i nekoliko dana. Možete dodati sodu bikarbonu odmah ili na kraju procesa. Koliko brzo će rđa popustiti zavisi od predmeta i koliko je zarđao. Videćete da se boja tečnosti menja. Na kraju, ako je potrebno, uklonite preostale ostatke rđe čeličnom vunom ili aluminijumskom folijom.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading