DELUJU KAO PROBIOTIK I ČUVAJU ŽELUDAC I JETRU: Koji su sve benefiti kislih krastavčića?
Foto: Youtube/Printscreen

Kiseli krastavci sadrže veliku količinu vode, proteine, vrlo malo masnoće i prehrambena vlakna.

Osim toga, bogat su izvor minerala među kojima su i kalijum, natrijum i fosfor.

Sadrže i vitamine poput vitamina C, A, B-6, B-12, riboflavin, niacin i tiamin.

Snažan su antioksidans, tj. štite telo od slobodnih radikala, nestabilnih hemikalija koje oštećuju ćelijeu našem organizmu.

Izvrstan su probiotik i  balansiraju probavu i ubrzavaju stvaranje dobrih bakterija koje su ključan dio naše zdrave probave.

Osim što poboljšavaju probavu, kiseli krastavci štite i jetru i pomažu joj da filtriraju toksine iz organizma.

Sprečavaju nastanak čira na želucu, čir je unutrašnja rana na želucu, odnosno oštećenje membrane uzrokovano kiselinama.

Kiseli krastavci štite želudac i sprečavaju nastajanje čireva.

Pomažu kod dijabetesa.

Istraživanje je pokazalo kako kiseli krastavci stabilizuju količinu hemoglobina – proteina u crvenim krvnim zrncima koje prenose kiseonik.

Kiselost krastavaca pomaže u kontroli dijabetesa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading