dva zaljubljena labuda
Foto: Printscreen/facebook.com/Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba-Dumovec

 Početkom godine, u blizini Bundeka, pronađen je labud u teškom stanju, paralizovan i nesposoban za letenje. Zaposleni u zagrebačkom rezervatu preuzeli su ga i prevezli u Zoološki vrt radi oporavka.

Veterinari su bili rezervisani u prognozama, s neizvesnošću oko njegovog opstanka. Labud nije pokazivao interesovanje za hranu u početku, ali uz terapiju antibioticima počeo je da pokazuje znake oporavka. Srećom, uspešno je prebrodio teške trenutke, prkoseći prvim sumnjama.

Nekoliko dana kasnije, pridružila mu se jedna labudica pronađena u selu Savica, koja je imala povredu ispod krila, uspešno saniranu. Ovi labudovi su pokazivali uzajamno interesovanje i postali su saputnici u istom životnom prostoru. Njihova međusobna privlačnost rasla je iz dana u dan.

,,Kada su se naši labudovi potpuno oporavili, dogovoreno je da ih zajedno pustimo na jezera na Savici. To smo uradili u sredu ujutru. Pošto se radi o labudovima koji su rođeni prošle godine, uskoro bi mogli da počnu da grade gnezdo i rade na proširenju porodice.

,,Neka im je sa srećom.'' poručili su iz Oporavilišta, piše jutarnji.hr.

BONUS VIDEO


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading