Renoviranje kuće
Foto: Printscreen/www.thesun.co.uk

 Ali šest godina nakon što je Geri umro, primetila je „savršenu“ kuću iz 1930-ih za 325.000 funti.

Ona kaže: „Bila su vrlo mala dva gore, dva dole i trebalo je produžiti. Ali to je bilo u lepoj ulici sa divnom velikom baštom.

„Konačno, posle godina tuge, našli smo svoj zauvek dom.”

Kler, 46, dobila je dozvolu za planiranje za proširenje na dva sprata kako bi obezbedila spavaće sobe za svoju decu , Lauren, sada 26, Jake, 22, i Eliot, 21 - i više prostora u prizemlju. 

Ali na njen užas, kaubojski graditelji su otišli ​​na pola posla, ostavljajući deo kuće bez krova, i potpuno neuslovnu za život.

Kler iz Milton Kejnsa u Baksu je rekla: „Bili smo bez kuhinje tri meseca, četiri meseca nismo imali toplu vodu i dve godine nismo imali grejanje. Deo zadnjeg dela kuće su još uvek samo blokovi povetarca.

kredit banka

Printscreen

 

„Postaje veoma hladno i moram da spustim peškir da zaustavim promaju. To je trebalo da bude naš dom iz snova, ali ja ga zovem kućom iz pakla 

Nažalost, Klerina priča je daleko od neobične, sa izveštajima o lažnim trgovcima u porastu. U 2022. godini, telefonska linija za pomoć građanima Građanskog saveta primila je skoro 60.000 prijava o lošem radu. 

Kler, čiji sin Eliot ima autizam, teškoće u učenju i slabovidost, kaže: „Preselili smo se u septembru 2018. i našla sam građevinara, kojeg mi je preporučio arhitekta.''

„Proverila sam njegove reference i prethodni klijenti su bili zadovoljni njegovim radom.''

„On je naveo 70.000 funti, moj maksimalni budžet, što je bio ono što sam imao od prodaje našeg prethodnog doma.''

U aprilu 2019. počeo je da radi, svaki dan se pojavljivao sa timom radnika.

Ona kaže: „Iznela sam zabrinutost posle otprilike tri meseca jer krov nije bio završen.''

„Nije započet nijedan interni posao, ali me je radnik smirio, rekavši da će morati unapred da plate mnogo materijala i da će to biti samo troškovi rada kako se projekat odvija. Verovala sam mu.”

Ali krajem jula, graditelj je rekao Kler da je podcenio troškove i da će mu trebati dodatnih 15.000 funti da završi posao, što je ukupan iznos povećalo na 85.000 funti.

žena

Foto: Shutterstock

 

Ona kaže: „Bila sam šokirana jer mi je od početka bilo jasno da je 70.000 funti maksimum koji mogu da priuštim.

„Bila sam tako uznemirena i još više mi je nedostajao muž, jer mi je teško da sama donosim velike odluke.''

Jednog vikenda, dok je Kler bila odsutna u poseti prijateljici, građevinar je samo uzeo svoj alat iz njene kuće i nestao. Zapanjena, pozvala ga je. Ponudio je da završi posao za 7.000 funti. Ali još uvek nije mogla da priušti da mu plati. Posle toga, više se nije čula za njega.

Pošto nema grejanje i deo proširenja je još uvek bez krova, Kler i njena deca bili su primorani da žive u jedine dve useljive sobe. Shrvana, Kler je odvela graditelja na sud za male sporove i pobedila, ali kako on nije imao sredstava, ona nije mogla da traži odštetu.

Izmena Zakona o planiranju i izgradnji

Foto: Shutterstock

 

Kler se stidi kuće i kaže da kuća ne izgleda lepo u inače prijatnoj ulici.

Ona kaže: „Neugodno mi je. Još uvek liči na gradilište.''

„Toliko sam se trudila da se ponovo zaljubim u kuću, ali jednostavno ne mogu. Za mene je sada ukaljano.''

„Da sad imam dovoljno novca, dala bih je na prodaju i preselila se, ali sada to nie mogu da priuštim. Ono što je trebalo da bude naš dom iz snova pretvorilo se u noćnu moru iz koje se nisam mogao probuditi."

Ceo projekat je bio katalog katastrofa. Ali uprkos iskušenjima, Kler se oseća pozitivnije u pogledu budućnosti, piše sky news. 

Kako izgleda Klerina kuća, pogledajte u galeriji ispod: 

BONUS VIDEO 

 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading