STRUČNJACI OTKRILI U ČEMU JE PROBLEM Zbog OVIH stvari muškarci odbijaju ODNOSE sa partnerkama
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Seksualni terapeuti kažu da otprilike jedna trećina parova ide na terapiju zbog različitih seksualnih nagona, a uglavnom je razlog tome što žena želi više seksa od muškarca.

Pretpostavka da svi muškarci stalno žele seks sa svojim partnerom jednostavno nije tačna – i to je jedan od razloga zašto se žene toliko stide da to priznaju kada njihov muž odbije seks sa njima.

Seksolog Trejsi Koks je za Dejli mejl otvorila Pandorinu kutiju jednom rečenicom.

- Rekla sam svojim prijateljima da je imao aferu. Ali sigurno im neću reći da me moj muž godinama nije dodirnuo - rekla mi je jedna žena.

Ipak, ona je otkrila da postoji dobar razlog zbog koga muškarci odbijaju da imaju odnose sa partnerkom. Zapravo, ona tvrdi da ih ima više. U nastavku otkriva koji su to razlozi:

Ima problem sa erekcijom

Ako mi žena prizna da njen muški partner odjednom izbegava seks i ne želi da priča o tome, moje prvo pitanje je "Koliko ima godina?“.

Ako ima više od 40 godina, sumnjam da poteškoće s erekcijom imaju neke veze sa tim. Ako ima više od 50, garantujem da je to slučaj. Prvi put kada ne dobije erekciju na znak je otrežnjujuće iskustvo, čak i ako nije trezan. Ako se to dogodi više puta, često se ocenjuje kao jedan od najgorih trenutaka u njegovom životu.

Poniženi. Depresivan. To su samo neke od reči koje muškarci koriste da opišu osećaj nemogućnosti da se 'podignu'.

Više se ne oseća atraktivnim

Stalno se raspravlja o imidžu ženskog tela i kako to utiče na njihovu želju za seksom. Međutim muškarci se takođe bore sa osećanjem privlačnosti i ista stvar im se dešava. Ovo je posebno tačno ako je partner mnogo mlađi ili izgled bolje od njega.

Ima prirodno nizak libido

Ovo bi moglo biti potpuno iznenađenje, jer se često prvi nagoveštaj niskog libida pojavljuje oko druge godine veze. Razlog tome je što na početku postoji pojačana želja.

Drugi najčešći trenutak kada se to dešava je kada deca stignu i želja za seksom prirodno opada.

Misli da je učtivo što ne insistira

Ne odrastaju svi muškarci u domaćinstvu u kojem se muškarci podstiču da 'budu muškarci' i traže seks kad god mogu jer je to 'ono što muškarci rade'.

Ako je detinjstvo vašeg partnera pokvario otac koji je imao afere – ostavljajući utisak da vas želja za seksom dovodi u nevolje ili da je naš seksualni nagon nekontrolisan – on može podsvesno odlučiti da mu se to ne dogodi. Želja za seksom je opasna, možda čak i odvratna u njegoovj glavi.

Pod stresom je ili je depresivan

Jedno istraživanje je pokazalo da svaki peti muškarac kaže da im je libido nizak jer su pod stresom na poslu.

Zatim ubijaju ono malo želje što im preostane radeći ono što mnogi ljudi rade kada su pod stresom: samolečenje alkoholom.

Prekomerno korišćenje tableta utiče na proizvodnju testosterona, primarnog hormona odgovornog za naš seksualni nagon.

(Kurir)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading