OD UČITELJICE DOBIO MANJE POENA, OD TATE POLJUBAC Otac besan zbog zadatka koji su dali PRVACIMA (FOTO)
Alo

Objaviti na internetu nejasan zadatak namenjen osnovcima zasigurno znači samo jedno - stvaranje ogromne polemike koja obavezno napravi razdor među roditeljima. Tako je bilo i ovog puta, kada je jedan Beograđanin rešio da podeli "dvosmisleno smišljen" zadatak svog sina za prvi razred osnovne.

Beograđanin Ivan Ćosić na svom Iks profilu podelio je fotografiju zadatka njegovog sina, prvaka, te pomalo ljutito objasnio zašto smatra da manji poeni koje je mališan dobio nisu pravedni. Takođe se obratio i kreatorima testova poručivši im jednu bitnu stvar.

"Od učiteljice je dobio pola poena manje, od mene je dobio poljubac i 'svaka čast!'.

A kreatori testova za prvi razred bi trebalo da uče od ljudi koji osmišljavaju pitanja za kvizove - da pitanja na kontrolnim treba da budu nedvosmislena", napisao je Ivan.

"Zaokruži sliku predmeta koji ne pripada grupi" glasi zadatak ispod kog se nalaze četiri posude od kojih je samo jedna drvena. Ostale su staklene ali sličnog oblika.

Ivanov sin je zaokružio drvo i kockastu staklenu posudu i za svoj odgovor od ukupno dva dobio jedan i po poen.

Mališan dobro odgovorio?

Sam zadatak ali i tačan odgovor napravio je veliku raspravu u komentarima.

"Odlično je odgovorio, a ja bi pitao učiteljicu da ona odgovori na ovo pitanje i da se njoj da 1,5 poen pošto ni ona sigurno ne bi tačno odgovorila", "Ja sam prvo primetio samo materijal, tek koju sekundu kasnije sam ukačio razlike u obliku. Svaka mu čast! Možda nije dao odgovor koji je ona očekivala, ali je dobila tačan odgovor", "Ovo je za pohvalu", pisali su mu pojedinci.

"Ti si taj koji nije razumeo zadatak"

Ipak, nakon što je otac objasnio da se zadatak nalazi unutar oblasti o materijalima u kojoj se uči iz čega su predmeti napravljeni, mnogi su rekli da osnovac ipak nije odgovorio tačno - jer je tačan i očekivan odgovor drvena posuda.

"Nije dvosmisleno, sami ste rekli da je zadatak u sklopu oblasti o raznim materijalima. Po meni je zadatak dobro napisan", "Dete razmišlja 'van okvira' i to je ekstra, samo što je ponekad i kontekst bitan", "Ti si taj koji je zadatak razumeo manje od svog sina i od njegove učiteljice. Nije dvosmisleno ništa, uče se materijali i zna se na šta se pitanje odnosi", glasili su njihovi komentari.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading