Devojka
Foto: Alo/Facebook printscreen

Devojka stara 21 godinu živela sasvim slobodnim i ludim životom dok jednog dana nije otišla na posao i shvatila da joj se nešto dešava sa telom. Od tada njen život dobija drugačiji smisao i ona dobija ulogu za koju se nije ni spremala.

Destini Stivens-Kul (21) bila je na završnoj godini fakulteta i upravo je dobila mesto na univerzitetu za narednu godinu kada je shvatila da nosi dete.

Ova devojka iz Londona poput svojih vršnjakinja provodila je vikende u klubovima, ispijajući piće sa prijateljima i zabavljajući se. Pored školskih obaveza, Destini je takođe radila povremeno u jednom lokalu dok je živela sa svojom majkom Dajan Kul (55), koja radi kao pomoćnica u vrtiću.

Ali sve se promenilo kada se mlada devojka pojavila na smeni 13. aprila 2022. i osetila bolove kao tokom menstrualnog ciklusa, iako nije trebalo da dobije menstruaciju još dve nedelje.

 

Toalet je izgledao kao mesto zločina, sav u krvi

Nakon 30 minuta pozvala je menadžera da joj donese tampone - ali je krvarenje bilo preobilno da bi mogla da ih upotrebi.

- Toaleti su izgledali kao mesto zločina - svuda je bilo krvi - rekla je Destini, a piše Dejli mejl.

- Otišli smo u Hitnu dok sam krvarila kroz uniformu za posao. Stajala sam u ćošku sa lokvom krvi pod nogama - prisećala se ona.

Destini je krvarila u toaletu više od sat vremena pre nego što je hitno prevezena u bolnicu u Eseksu.

- Onesvestila sam se zbog gubitka krvi i probudila se okružena medicinskim osobljem. Pitali su me da li sam trudna - a ja sam rekla ne - ispričala je ona.

Destini je izgubila četiri litre krvi i trebale su joj transfuzije.

Na njeno zaprepašćenje, rekli su joj da je trudna šesti mesec - uprkos tome što je imala menstruaciju i nije dobijala na težini.

- Potpuno sam se uspaničila. Išla sam u klubove i pila, puno sam plesala, imala sam ravan stomak. Mislila sam da nema šanse. Bila sam previše uplašena da kažem svojoj mami, pa je babica morala da joj saopšti vest - ispričala je ova iznenađena devojka.

- Sećam se kako sam krvarila u toaletima Nando'sa i bilo je jako teško - kao da voda izlazi iz slavine - tvrdi Destini.

 

Sledeće čega se seća jeste da se probudila i ugledala svog neočekivanog sina Kingslija, sada dvogodišnjaka, koji je morao da se bori za život nakon što je rođen 10 nedelja prerano, 13. aprila, s težinom 1,4 kg.

 

Srećom, dve godine kasnije i Destini i njen mali dečak su dobro.

Mali Kingsli je rođen carskim rezom sa težinom od 1,4 kg u 29. nedelji i hitno je prebačen u jedinicu intenzivne nege novorođenčadi (NICU).

Borio se za život - rođen je sa dva krvarenja u mozgu, hidrocefalusom i žuticom

- Kada sam prvi put videla Kingslija, nisam se osećala kao majka - bio je presladak, ali činilo se kao da su mi dali slučajnu bebu na čuvanje. Ali kada sam ga prvi put nahranila, znala sam da je moj - ispričala je ona pa dodala.

- Nisam planirala da imam dete i mislila sam da će me osuđivati jer sam tako mlada - ali svi su bili puni podrške. Veoma sam srećna - Kingsli raste u tako ljubaznog i brižnog dečaka - ispričala je Destini.

- Mislila sam kad sam ga videla da je sladak, ali nisam se osećala kao majka. Nisam prošla kroz trudnoću, ultrazvuke ili otkrivanje pola, pa majčinstvo nije odmah nastupilo - kazala je ona.

Mališan je ostao u NICU do avgusta 2022. dok doktori nisu našli način da ga stabilizuju.

Na kraju je dobio šant za dreniranje tečnosti iz mozga.

Rekli su Destini da Kingsli možda neće moći da hoda i govori, ali dečak, koji sada ima dve godine, izgleda da ispunjava sve razvojne prekretnice.

 

"Da mi je neko rekao da ću sa 21 godinom imati sina, rekla bih mu da laže."

Iako je tužna što nikada nije imala tradicionalno iskustvo trudnoće sa stomakom, ultrazvukom ili otkrivanjem pola, zahvalna je na Kingsliju.

Sada živi u kući za majke i bebe sa njim - sa planovima da uskoro nađu sopstveni dom za njih dvoje.

 

Osvrćući se na iskustvo, Destini je rekla da joj je još uvek čudno kada razmišlja o tome.

 

- Sećam se da sam pre nego što se ovo desilo čitala priču o ženi koja je imala kritičnu trudnoću i mislila se kako nije znala. A sada ljudi to pitanje postavljaju meni! Da mi je neko pre tri godine rekao da ću sa 21 godinom imati dvogodišnjeg sina, rekla bih im da lažu. Ali sada sam navikla da budem majka i presrećna sam što je on moj sin - završila je svoju priču Destini.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading