DOKTOR SNIMIO JAGODU POD MIKROSKOPOM Kada vidite mikroorganizme zgrozićete se, postoji samo jedan način da ih pravilno operete! (VIDEO)
Na Instagramu je objavljen snimak doktora interne medicine Tima, koji je zumiranjem jagode pokazao zašto je to toliko bitno.
Doktor Tim je otkrio prisustvo brojnih pesticida i mikroorganizama na jagodama, što je izazvalo zgražavanje u komentarima. On je istakao da je pravilno pranje jagoda ključno, a mnogi ljudi ne znaju kako to ispravno da urade.
Prema njegovim uputstvima, jagode treba prvo isprati, zatim potopiti u mešavinu jedne šolje destilovanog belog sirćeta i tri šolje filtrirane vode najmanje 10 minuta.
Kiselost sirćeta pomaže u uklanjanju mikroorganizama i nekih pesticida, ali ne svih.
Dodavanje dve kašičice sode bikarbone stvara mehuriće CO2 koji pomažu u uklanjanju prljavštine.
Neki ljudi greškom kombinuju sodu bikarbonu sa sirćetom pre potapanja, što neutralizuje rastvor i stvara samo vodu i mehuriće, ali to nije toliko efikasno.
Nakon potapanja, jagode treba isprati vodom, ocediti i osušiti pre nego što se stave u frižider. Ovaj proces produžava svežinu voća i sprečava pojavu plesni.
Doktor Tim je napomenuo da potapanje u sodu bikarbonu i vodu može pomoći u uklanjanju nekih pesticida, ali nije toliko efikasno protiv mikroorganizama, te preporučuje kombinaciju oba procesa za najbolje rezultate.
BONUS VIDEO
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)