usvojena beba
Foto: Printscreen/www.facebook.com/Benjamin Hulleberg

Oduvek je želeo da sazna nešto o svojoj biološkoj majci i poreklu, ali jedino što je znao bilo je njeno ime - Holi.

,,Razgovor s roditeljima o Holi je uvek bio pozitivan. Moji su roditelji ili izražavali zahvalnost Holi ili sam ja pričao o tome kako sam joj zahvalan i kako želim jednog dana da je upoznam.'' rekao je 21-godišnjak.

Holi Širer nikada nije zaboravila bebu koju je dala na usvajanje na Dan zahvalnosti pre 20 godina.

Zatrudnela je kao tinejdžerka, a prve tri godine nakon usvajanja Halebergovi su slali Holi pisma i fotografije, ali to je prestalo nakon zatvaranja agencije za usvajanje 2014. godine.

Jednom prilikom, pretražujući internet, Holi je naišla na Bendžaminov profil na društvenoj mreži.

Imao je 18 godina kada sam ga našla i jako sam oklevala. Toliko toga mu se događalo u životu. Poslednje što sam želela je da mu stvorim problem. Tako da sam samo gledala iz daljine - rekla je.

Bendžamin nije znao za to i godinama je pokušavao da pronađe svoju biološku majku. Pisao je pisma, upisao se u registar usvajanja, pa čak i napravio DNK test u nadi da će je pronaći.

Pre šest meseci, Holi mu je poslala poruku na Fejsbuku u kojoj mu čestita rođendan, što je Bendžaminu promenilo život.

Sećam se tačno mesta na kojem sam bio kada sam dobio poruku. Bio sam na poslu. Uzeo sam mobilni, video njenu poruku i samo odgovorio 'Ćao! Otkud se znamo?' - ispričao je.

U odgovoru mi je objasnila ko je i tu sam ostao šokiran - dodao je.

Bendžamin je rekao da je ta poruka izazvala jaku emocionalnu reakciju.

,,Plakao sam. Sve su to bile vrlo pozitivne emocije. Ali za mene je ovo dan koji sam čekao poslednjih 20 godina svog života i shvatiti da se to konačno događa je bilo nestvarno. Bilo je puno toga da procesuiram.'' objasnio je.

Odmah je pitao Holi da se nađu.

,,Tražio je da se nađemo, i to odmah, što me je malo uznemirilo.'' rekla je Holi, ali su se dogovorili da se sledećeg dana nađu na večeri u Red Robinu s obe porodice.

Nisam hteo više da čekam. Čekao sam 20 godina i to mi je bilo dovoljno - dodao je mladić.

Tako su se 21. januara 2021. Bendžamin i Holi konačno ponovo sreli zajedno s njihovim porodicama. Holi i njena porodica prvo su se našli s Anđelom i Brajanom.

,,Izgledali su isto kako sam ih se i sećala, i to je bilo lepo. Čekali smo i razgovarali dok nismo seli.'' rekla je.

,,Onda, otprilike pet minuta nakon što smo seli, pojavio se Bendžamin, prišao mi je i kucnuo me po ramenu. Preplavila me je radost. Zagrlili smo se i tako ostali da sedimo jedno pet minuta - grleći se i plačući. Nisam mogla da verujem da se to događa.'' ispričala je Holi.

Kad sam je video, ustala je i zagrlila me, a ja sam zaplakao. Samo sam je pogledao i pomislio: ‘Prava si, i tu stojiš ispred mene.' To je bilo neverovatno - dodao je.

Ponovni susret porodica Širer i Haleberg trajao je više od tri sata.

Osećao sam se kao da nije prošlo 20 godina, iako je prošlo 20 godina jer je Bendžamin odrastao, ali ta veza je još uvek postojala - rekla je Anđela (46).

Mislim da je Bendžamin neverovatno srećan što ima sve ove ljude u svom životu koji ga vole - dodala je.

Holi i Bendžamin su shvatili da nisu bili predaleko jedno od drugog, jer su oboje radili u bolnici u Solt Lejk Sitiju. Holi je medicinska asistentkinja, dok Bendžamin volontira u bolničkoj jedinici neonatalne intenzivne nege.

,,Svako jutro ulazila sam kroz žensko odeljenje da bih došla na svoje radno mesto. Tako da sam svaki dan prolazila pored jedinice za intenzivnu negu novorođenčadi. Parkirali smo u istoj garaži, mogli smo biti na istom spratu, nismo imali pojma da smo tako blizu.'' rekla je Holi.

Otkako su se ponovo našli, Bendžamin se druži sa svojim mlađim polubratom i polusestrom. Svake nedelje se nalazi s Holi u njenoj kancelariji i zove je mama.

,,To što mogu doći do Holi, sesti sa njom i popiti kafu pre odlaska u smenu, je neverovatno.'' rekao je.

,,Uzbudljivo je. Postala sam deo njegovog života. Samo to što znam da imam njegov broj telefona u telefonu da mogu da ga pozovem kad god poželim je čista sreća.'' rekla je Holi.

Bendžamin ima ohrabrujuću poruku za druge ljude koji traže svoje biološke roditelje.

,,Nemojte gubiti nadu. Taman pre nego što mi se Holi javila, polako sam počeo gubiti nadu. Pokušao sam da je pronađem na toliko načina i ništa mi nije uspelo. Javila se kad sam to najmanje očekivao. Bilo je to nešto što se dogodilo iz vedra neba. To se ne događa svima.'' objasnio je.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading