čovek živeo sa vukovima
Foto: Printscreen/www.youtube.com/Pedazos De Vida

Sa 19 godina, spašavaju ga ljudi, što je za njega predstavljalo početak užasa.

Rođen 1946. godine u Kordobi, Španija, Markos je izgubio majku sa tri godine i ostao da živi sa nasilnim ocem. Kada je imao četiri godine, otac ga je prodao pastiru na planini Sijera Morena.

Pastir se dobro brinuo o Markosu dok jednog dana nije nestao, ostavljajući sedmogodišnjeg dečaka samog.

Tada ga je "usvojio" čopor vukova. Vučica ga je tretirala kao svoje mladunče, a on je naučio da živi u divljini, jedući istu hranu kao vukovi i skrivajući se u šupljinama drveća da bi preživeo zimu.

Proveo je noći u pećinama sa vukovima, a dane igrajući se sa mladim vukovima.

Kada ga je policija pronašla u šumi sa 19 godina, Markos je potpuno zaboravio kako se komunicira sa ljudima. Policija ga je vratila u civilizaciju, što je za njega bio težak i depresivan period.

Socijalna služba mu je pomogla da se prilagodi, a Markos je radio u građevinarstvu. Međutim, osećao je da ljudi žele da ga iskoriste i nikad nikome nije mogao da veruje.

Nakon godina pokušaja da se prilagodi urbanom životu, Markos je odlučio da se vrati u šumu. Na svoje iznenađenje, otkrio je da je pola šume urbanizovano.

Pokušao je da se integriše sa drugim čoporom vukova, ali oni su ga videli kao čoveka.

Markosov život postao je predmet mnogih antropoloških studija, a napisano je mnogo knjiga o njegovom iskustvu. Danas putuje od škole do škole, predajući deci o važnosti brige o životinjama.

I dalje ne može da oprosti policiji što su ga vratili u civilizaciju.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading