operacija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kako je pacijent naveo, počeo je da oseća utrnulost ruku i stopala od šeste godine, ali je potražio lekarsku pomoć tek nakon što je izgubio osećaj u desnoj polovini gornjeg dela tela.

Lekari su mislili da je reč o infekciji izazvanoj konzumiranjem sirovog ili polukuvanog egzotičnog mesa, poput žaba ili zmija, piše „Dejli mejl“.

Priča je postala poznata nakon što su hirurzi u utorak uspešno uklonili crva iz mozga mladića u bolnici na Univerzitetu u istočnoj kineskoj provinciji Đangsu.

Pacijent, po imenu Čen, rekao je lekarima da je počeo da oseća drhtanje ruku i nogu pre 17 godina, a povremeno je imao i glavobolje i mučnine.

Kako su njegovi roditelji imali problema sa pomeranjem udova, Čen je ignorisao simptome verujući da su genetskog porekla. Na kraju je potražio pomoć 2015. godine, nakon što je izgubio osećaj u gornjem delu tela.

rendgen glave

Foto: Shutterstock

 

"Nisam mogao da osetim ruku i nisam mogao da je podignem", rekao je Čen. Posle skenera, lekari su pronašli uvijenog parazita u njegovom mozgu, a dijagnostifikovana mu je sparganosis mansoni, retka parazitska bolest.

Iako lekari još uvek utvrđuju tačan uzrok njegovog stanja, veruju da je infekcija rezultat pijenja kontaminirane vode ili konzumiranja nedovoljno kuvanog mesa divljih životinja.

"Jednom kada crv uđe u telo, može da izazove ozbiljne infekcije. Parazit bi 'pojeo' mozak i oštetio njegovu funkciju, što uzrokuje omamljenost u rukama i nogama", rekao je jedan medicinski radnik novinarima.

Čen se sada polako i uspešno oporavlja nakon što su lekari izvadili crva iz njegovog mozga. Parazit je bio dugačak nešto manje od 13 centimetara, a procenjuje se da je parazitirao oko 17 godina.

Fotografije crva možete pogledati OVDE

BONUS VIDEO 

@alo_portal Koja je najskuplja stvar koju ste kupili, a sada Vam skuplja prašinu u kući? #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ゚viral #fypシ゚ #viralvideo #viral #foryou #fy ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading