Grčka carina
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Nakon letovanja u Grčkoj, jedna porodica iz Beograda suočila se s neočekivanim problemom - kvarom automobila nadomak grčke granice Evzoni. Međutim, uprkos stresnim okolnostima, pomoć koju su primili od brojnih prolaznika vratila im je veru u ljude.

Ovo ne tako prijatno iskustvo s jedne strane, i sa divnim ljudima s druge, napisala je na Fejsbuk grupi "Grčka info" Srpkinja Slađana čijoj se porodici sve to i desilo.

"Juče smo se vratili iz Sartija. Na kraju divnog letovanja, nažalost nam se u povratku pokvario auto nadomak grčke granice Evzoni. Nakon dugih i napornih 17 sati od polaska iz Sartija, dvoje dece, suprug, ja i šlep službom smo stigli u Beograd.

Ovim putem želim da se zahvalim divnim ljudima koji su stali da nam pomognu. Više od 15 automobila, uključujući jednog Mađara (koji odlično govori srpski), se zaustavilo i pitalo kako može da pomogne. Dali su nam grickalice, vodu, nudili vožnju, dali kontakte slep službi, preporučivali šta da radimo...

Zaista sam oduševljena i prezahvalna svim dobrim ljudima koju su učinili sve što su mogli za nas. Veoma su nam pomogli i učinili da nam ovaj težak povratak ipak ostane u lepom sećanju. Posle ovakvog iskustva ne gubimo nadu u dobro u ljudima. Hvala još jednom svima koji su stali i nadam se da će takvih ljudi biti svugde sve više", napisala je ona.

"Još uvek postoje humani i plemeniti ljudi"

Njena objava privukla je pažnju velikog broja članova grupe koji su mogli samo da napišu reči hvale kako za prolaznike tako i za samu gospođu koja je izdvojila vreme te im se javno zahvalila.

"Volim da pročitam ovako lepe vesti pune zahvalnosti dobrim ljudima koji priteknu u pomoć. Jer se nadam da još uvek postoje humani i plemeniti ljudi", napisao je jedan gospodin.

Za njim se javila jedna gospođa pa dodala:

"To je znak spasenja! Znak da još ima dobrih ljudi, i bas ti dobri ce spasiti svet!! Srećno!".

Tu se komentatori nisu zaustavili pa su pisali:

"Možda nas je protekli period nasilnog udaljavanja čoveka od čoveka nečemu naučio? Pozdrav za sve dobronamerne ljude", "Ne sme se gubiti nada da je dobrota isparila", "Bravo divni ljudi", pisali su oni.

"Niko nije želeo da nam stane"

Sličnu situaciju imala je i druga srpska porodica sa dva mala deteta, međutim, oni, kažu, nisu imali sreće da dobiju pomoć drugih ljudi.

"Istu situaciju sa autom smo imali i mi, samo što smo bili u Paraliji. Nešto malo ispred naše granice na zaustavnoj traci na autoputu nam se pokvario auto i nije hteo da krene, negde oko 4 sata smo čekali slep službu da dođe po nas i to na najvećem Suncu. U auto suprug, 2 deteta (3 i 1 godina) i ja, za to vreme je samo jedan auto stao da pita treba li nam pomoć", napisala je razočarana Srpkinja.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading