stavlja med u oči
Foto: Printscreen/www.tiktok.com/triandawilde

Ova praksa uključuje stavljanje sirovog meda direktno u oči, u nadi da će pomoći u lečenju stanja kao što su glaukom i katarakta.

Zagovornici tvrde da med, naročito onaj od pčela bez bodlji koji se prodaje po visokim cenama, sadrži trehalozu, molekul glukoze koji navodno pomaže očuvanju vlažnosti u očima i ublažava simptome suvih očiju.

Takođe, veruju da flavonoidi prisutni u medu štite oči od oksidativnog stresa, dok aminokiseline mogu pomoći u obnovi oštećenog tkiva. Navodi se da jedna kap meda može stimulisati suzne kanale i pomoći u uklanjanju sluzi koja izaziva neugodna "plutanja" u vidnom polju.

@tiandrawilde If you have eye probs, you should seriously research this product🩵 #jimeritohoney #optimalhealth #productreview #tiktokshop #fyp ♬ original sound - Tiandra Wilde

Međutim, uprkos ovim tvrdnjama, brojni korisnici društvenih mreža zabeležili su bolne reakcije nakon upotrebe meda u očima. U jednom viralnom videu, terapeut prikazuje ženu koja urla od bola nakon što su joj date ove kapi, što dodatno potvrđuje koliko je ovaj trend rizičan.

Stručnjaci upozoravaju da bi upotreba meda u očima mogla biti izuzetno opasna i da bi trebalo da se izbegava.

Napominjemo da se oko bilo kakvih tegoba uvek posavetujete sa svojim lekarom. 

BONUS VIDEO 

@alo_portal OVAKO SLAVE SRPSKI ŠAMPIONI Evo kako se provodi Nikola Jokić • • • #alo #alodnevnenovine #nikolajokic #fypシ゚viral #fypシ゚ #viralvideo #viral #fy #foryou ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading