plaža
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Za neke je ta plaža sjajna, dok drugima 160 evra (oko 20.000 dinara) za dnevni najam ležaljke i suncobrana deluje kao suluda ideja, "izvan svake pameti", komentarišu mnogi na cene na Mulini plaži u Rovinju.

"Cene su za sve samo ne za porodice koje zarađuju novac za ugodan život, odnosno, kako se često zna reći, za srednju klasu naroda (to je ona klasa naroda koja za život zarađuje prosečnu ili iznad prosečnu mesečnu platu).

Suncobran i ležaljka s madracem na plaži za 160 evra na dan? Ako ih uzmete na sedam dana, onda dobijate 'popust' pa je cena 800 evra (oko 100.000 dinara) za tih sedam dana. Piše da je luksuzna plaža. Ne mogu da verujem kakve su to cene", obratila se portalu GP Maljevac njihova čitateljka koju su šokirale cene na Mulini Beachu u Rovinju u Hrvatskoj.

Poslala je i fotografije s plaže, na kojima se vidi kako more, na koje se turisti ovog leta u Istri žale, ne izgleda da je u baš najboljem stanju.

Kako su eksperti objasnili, proteklih dana je u Istri na više lokacija zabeleženo cvetanje mora, pojava koja se javlja pri određenim vremenskim uslovima kao što su promene temperature mora ili veće količine padavina uz povećan unos hranljivih soli dušika i fosfora koji služe kao hrana za fitoplankton.

Međutim, mnogi smatraju da je iznajmljivanje ležaljki na plaži bacanje para.

- Šta je problem sa tim ležaljkama? Zar nije sasvim normalno da na plažu poneseš peškir, prostreš ga na šljunak i uživaš? Nekad se koristio i gumeni dušek na naduvavanje sa različitim dezenom, pa volj' ti izležavanje na talasićima, volj' ti na plaži...Milina - piše u jednom od u drugom stoji:

- Pa okej je da se legne na pesak. Na stenu još lepše. Za mene je plaćanje ležaljke nepotreban trošak. Dodatno, volim da ležim na pesku, plivam i jedva da se zadržim 15 minuta napolju. Jednom sam uzela ležaljku, buka, gužva, prosuta pića:

- U pravu ste. Ne znam šta se dešava, ali ja i danas volim da prošetam plažom, ponesem peškir i sve mi je okej. S druge strane gledam u all inclusive kako Rusi i Nemci grabe po tri ležaljke, plus jednu za stvari. Ljudima nikad dobro - glasili su neki od kometara. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading