otac i sin
Foto: Printscreen/Foto: Shutterstock

To je, na neki način, neizbežno.

Međutim, svaki otac treba da nauči svog sina ovih 12 važnih lekcija:

Dužnosti u domaćinstvu: Sin treba da zna da kuvanje i čišćenje nisu isključivo ženske obaveze. Otac treba da mu pokaže kako se kuća održava i kako se pripremaju obroci, i to svojim primerom.

Muški poslovi: Odlasci na pecanje, popravljanje automobila ili rad na građevini su odlični načini da sin nauči korisne veštine koje će mu pomoći kada osnuje svoju porodicu. Sve što otac zna da radi po kući treba da prenese svom sinu, bez obzira na njegovu buduću profesiju.

otac i sin

Foto: Shutterstock

 

Fizička kondicija i pozitivne emocije: Aktivne igre s tatom, poput fudbala, trčanja ili plivanja, jačaju detetov imunitet, fizičku spremnost i donose puno radosti.

Sposobnost da se zauzme za sebe: Otac treba da nauči sina da bude hrabar i da zna kada je primereno pokazati snagu, a kada je bolje izbeći sukob.

Poštovanje prema drugim ljudima: Sin treba da razume da svaka osoba zaslužuje poštovanje, bez obzira na njen status ili zanimanje.

Sposobnost da kaže "ne": Otac mora da objasni svom sinu da ima pravo da odbije nešto ako se ne slaže s tim. Nije obavezno pratiti druge samo zato što to svi rade.

Cenjenje trenutka: Sin treba da nauči da ceni svaki trenutak u životu, jer se stvari brzo mogu promeniti.

otac i sin

Shutterstock

 

Život sa strašću: Svet je pun zanimljivih stvari i važno je da dete pronađe ono što voli i da se tome posveti sa strašću.

Poraz nije sramota: Otac treba da objasni sinu da je gubitak deo života i da se iz njega može mnogo naučiti.

Komunikacija sa ženama: Svojim primerom, otac treba da pokaže sinu kako se odnosi prema ženi koju voli, kako je poštuje i brine o njoj.

Veze bez ljubavi: Otac treba da razgovara sa sinom o tome da su najbolje veze one koje se zasnivaju na međusobnoj ljubavi, a ne prolazne avanture.

Bezgranična roditeljska ljubav: Sin treba da zna da uvek može da računa na ljubav i podršku svojih roditelja, bez obzira na sve.

Ako otac ne pruži ove važne lekcije, sin bi u budućnosti mogao da se suoči sa problemima u komunikaciji, nesigurnošću i strahom od izgradnje zdravih odnosa.

Otac je ključni uzor za sina, i to treba uvek imati na umu.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading