Voren Bafet
Foto: Shutterstock/Foto: Kent Sievers / Shutterstock.com

 Njegovi saveti su usmereni na izbegavanje uobičajenih zamki koje mogu narušiti finansijsko zdravlje.

Evo nekoliko ključnih lekcija koje možemo naučiti od njega:

Investirajte u sebe:

Bafet smatra da je ulaganje u obrazovanje i razvoj veština najisplativija investicija. Znanje i sposobnosti su trajna vrednost koju vam niko ne može oduzeti, a oni mogu značajno povećati vaš potencijal zarade.

Izbegavajte dug po kreditnim karticama:

plaćanje

Foto: Shutterstock

 

Bafet upozorava na opasnosti oslanjanja na kreditne kartice, posebno ako se ne vraća ceo dug mesečno. Visoke kamatne stope mogu brzo nadmašiti pogodnosti kartica, vodeći u dugove koji mogu postati teško održivi.

Smanjite troškove na društvene aktivnosti:

Trošenje novca na izlaske i piće može brzo iscrpiti vaše finansije. Bafet preporučuje ekonomičnije alternative, poput druženja kod kuće, što može značajno smanjiti troškove.

Ne jurite za najnovijom tehnologijom:

Bafet je poznat po tome što ne teži najnovijim uređajima. Često, prošlogodišnji modeli uređaja nude dovoljno funkcionalnosti za svakodnevne potrebe, čime se izbegava nepotreban trošak.

Kupujte izdržljivu, a ne skupu odeću: Bafet favorizuje praktičnu i dugotrajnu odeću umesto skupih, brendirane komade. Ovakav pristup može rezultirati značajnim uštedama tokom vremena.

Izbegavajte kupovinu novih automobila: Automobili gube vrednost čim napuste salon. Bafet preporučuje kupovinu polovnih automobila i njihovo zadržavanje sve dok su pouzdani, čime se izbegava brza amortizacija.

unutrašnjost automobila

Foto: Shutterstock

 

Budite pažljivi sa članstvom u teretani: Iako je fizička aktivnost važna, Bafet upozorava na neiskorišćeno članstvo u teretani. Jeftinije ili besplatne alternative, poput vežbanja kod kuće, mogu biti jednako efikasne.

Redovno pregledajte usluge pretplata: Pretplate se lako gomilaju i postaju značajan finansijski teret ako se ne prate pažljivo. Bafet savetuje redovno pregledavanje i otkazivanje onih koje ne koriste ili ne pružaju dovoljno vrednosti.

Jednostavna rutina nege kože: Prekomerna upotreba proizvoda za negu kože može biti skupa i nepotrebna. Bafet preporučuje jednostavan i efikasan pristup, koji će sačuvati i novac i kožu.

Prateći ove savete, možete izbeći mnoge uobičajene finansijske zamke i osigurati stabilniju budućnost.

BONUS VIDEO 

@alo_portal Da li više volite da upoznajete ljude uživo ili preko društvenih mreža? #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fypシ゚viral #alo ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading