Plaža
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Jedan turist nedavno je na Redditu podelio svoje zapažanje koje je izazvalo zanimljivu raspravu među korisnicima. On je primetio da na plažama Jadranskog mora više nema toliko školjki kao ranije.

Ono što je nekada bilo uobičajeno, uživanje na plaži uz šetnju po pesku i pronalaženje pregršta školjki, danas je postalo retka pojava.

„Gde su nestale školjke s plaža? Objašnjavam svom detetu kako sam ih skupljao ceo dan, a sada provedem dane, a da ne nađem nijednu… Gde su?“, upitao je on na Redditu.

Njegova objava potaknula je mnoge da se uključe u raspravu i pokušaju da pronađu razloge za ovaj fenomen.

Mnogi se verovatno sećaju kako su kao deca skupljali školjke na plaži, što je mnogima bila omiljena aktivnost tokom odmora.

„To više nije slučaj, odnosno, školjki je znatno manje. On je svojom objavom otvorio raspravu na popularnoj društvenoj mreži“, rekao je jedan komentator.

Nije dugo čekao na odgovore...

„Pretpostavljam da je razlog u ugrožavanju staništa zbog nasipavanja i uređivanja plaža za turizam, možda i u rastu temperature mora zbog klimatskih promena…“, komentarisala je jedna korisnica, prenosi portal Dnevno.

Međutim, drugi korisnik Reddita nije se složio sa ovom teorijom, smatrajući da bi u tom slučaju bilo više mrtvih školjki. Šta vi mislite?

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading