VEĆINA PRAVI OVU GREŠKU KAD SPREMA VIRŠLE Možete ozbiljno naškoditi zdravlju
Viršle su relativno jeftino jelo koje se može poslužiti i za doručak i za večeru. Naravno, treba zapamtiti da imaju i odgovarajući sastav, u kojem preovlađuje meso. Ispada da treba obratiti pažnju i na način na koji ih kuvamo. Mikrotalasna pećnica ili vrela voda možda nisu najbolja ideja. Zašto?
Kako kuvati viršle?
Da li ste do sada uzimali viršle direktno iz frižidera i jednostavno ih stavljali u ključalu vodu? Greška! Prvo, trebalo bi da sačekate da se malo ugreju na sobnoj temperaturi pre nego što ih zagrejete. Ako ih bacite u ključalu vodu, mogu da popucaju i izgledaju neukusno.
Pored toga, viršle mogu da sadrže veliku količinu soli koje sadrže nitrite ili nitrate. Kada takvo meso bacimo u kipuću vodu, ono počinje da emituje štetne hemikalije – kancerogene nitrozamine.
Dakle, viršle ne treba peći na roštilju ili pržiti.
Najbolje je da prokuvate vodu, a zatim skinete lonac sa vatre. Sada možemo staviti viršle u tu vodu na nekoliko minuta. Poenta nije da ih kuvate, već da ih postepeno zagrevate.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)