deca se prerušavaju u mačke
Foto: Printscreen/www.tiktok.com/katzcl4ws

Ovaj trend podrazumeva da tinejdžeri imitiraju ponašanje životinja - nose maske, hodaju na sve četiri i ispuštaju zvuke poput režanja ili mijaukanja.

Pojavili su se izveštaji da su neki od njih napadali prolaznike.

Prema pisanju Telegrapha, policija u Uzbekistanu traga za tinejdžerom koji je, noseći masku psa, ugrizao osobu na ulici.

Na društvenim mrežama mogu se pronaći fotografije i video snimci učesnika ovog trenda, dok ministarstvo unutrašnjih poslova u nekim zemljama najavljuje sankcije roditeljima zbog neprimerenog ponašanja njihove dece.

"Stručnjaci smatraju da 'kvadrobik' može podstaći decu da usvoje agresivne obrasce ponašanja, što može rezultirati povredama i samoizolacijom", navodi se u izveštajima.

Veruje se da je ovaj trend inspirisan japanskim sprinterom koji je postavio rekord u trčanju na sve četiri. Čini se da se proširio iz Japana i Severne Amerike ka Rusiji, Kazahstanu, Uzbekistanu i Ukrajini.

Ruska senatorka Natalija Kosihina predložila je zabranu "kvadrobika", ističući da bi deca trebalo da budu više uključena u sportske i obrazovne aktivnosti koje ne narušavaju njihovo mentalno i fizičko zdravlje.

Ipak, neki psiholozi tvrde da je reč o bezopasnoj dečjoj igri i zabavi.

BONUS VIDEO 

@alo_portal PREMINULA JE MINA POŠARAC Srbija u suzama, svi su se trudili da ozdravi Počivaj u miru anđele 🥀💔 #alo #aloonline #alonovine #alodnevnenovine #minaposarac #fyp #foryou #foryoupage #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading