sredovečni muškarac
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Njegova majka mu je rekla da ide da mu kupi žvake, ali se nikada nije vratila.

U godinama koje su usledile, M.P. je prošao kroz težak život u domu i kasnije u vaspitno-popravnim ustanovama, ali nije prestajao da traži svoje biološke roditelje.

"Baš tu ispred doma stajao je autobus koji je saobraćao na liniji Bubanj - Donja Vrežina. Bio sam na hodniku mesecima i čekao sam je sve dok mojoj vaspitačici nije prekipelo u jednom trenutku i tad mi je rekla: 'Nemoj da čekaš, majka ti neće doći, otišla je u Hrvatsku. Znaš tog i tog, e ona je kod njega otišla, zato te je i ostavila'." 

"Kasnije sam saznao da je imao ženu i porodicu, ali ne krivim njega, da ona to nije želela on ništa na silu ne bi mogao',' počinje on priču.

Tek pre dve godine pronašao je grob svog oca, čoveka kojeg nikada nije upoznao, ali mu je zahvalan što mu je dao prezime.

napuštena deca

Foto: Shutterstock

 

Njegova potraga za majkom trajala je dugo, i kada ju je konačno pronašao, otkrio je da se ona nikada nije pokajala zbog toga što ga je napustila.

Iako mu majka nije pružila ljubav i podršku, M. P. je odlučio da joj pruži nešto što ona nikada nije njemu - sigurnost i mir.

Kupio joj je malu kuću na periferiji Zaječara, finansirao operaciju i rehabilitaciju kada je povredila nogu, iako je znao da ona ne bi uradila isto za njega.

M. P. danas ima svoju porodicu, posao u transportu, i petoro dece. Uprkos teškoj prošlosti, nastavlja da posećuje Srbiju i majku, ne zbog nje, već zbog svog unutrašnjeg mira i osećaja povezanosti sa zemljom i svojim korenima.

Okuplja se svake godine sa ljudima iz doma, održavajući prijateljstva i sećanja iz detinjstva. Njegova priča nije tužna, već inspirativna, jer pokazuje kako je moguće prevazići životne nedaće uz veru u sebe i snagu oproštaja.

BONUS VIDEO 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading