sahrana
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kristijano Santos otvorio je srce o strahotama koje je doživeo u jednom danu, kao i o kratkotrajnoj nadi koja se pojavila.

Njegova beba, devojčica Kiara Krislaine de Moura Santos, proglašena je mrtvom i smeštena u kovčeg. Međutim, dok su se ožalošćeni okupljali na sahrani, primetili su da se njena ruka pomerila.

Kada je rođak dotakao Kiarine prste, ona ih je čvrsto stegla. Prisutni farmaceut je, primetivši da beba još uvek diše, odmah pozvao hitnu pomoć.

Kiara je ponovo prebačena u bolnicu skoro 16 sati nakon što su je lekari proglasili mrtvom. Na prijemu je imala puls i nivo zasićenja kiseonikom od 84 procenta, što je zahtevalo hitnu medicinsku intervenciju. Takođe, nisu pronašli znakove ukočenosti koji se obično javljaju između šest i osam sati nakon smrti. Nažalost, bilo je prekasno da se devojčica spasi, a njen život je polako nestajao.

Već smo bili slomljeni. Onda se pojavila mala nada... A onda je i to nestalo - rekao je njen otac.

Ovaj šokantni incident desio se nakon što je Kiarino telo odneseno iz bolničke ustanove u Koreji Pintou, u brazilskoj državi Santa Katarina, u pogrebni zavod. Njeni roditelji su doneli odeću koju je beba nosila u kovčegu, a sahrana je počela u 19 časova, samo 16 sati nakon što je Kiara proglašena mrtvom, piše dailystar.co.uk.

Bolnica se suočava sa istragom brazilske specijalizovane policije, koja je priznala da je dete umrlo 16 sati ranije, a kasnije ponovo potvrdila smrt kada je beba vraćena.

Gradska uprava Koreje Pinto izvinila se Kiarinoj porodici i obećala punu istragu sa izveštajem u roku od 30 dana.

Opština Koreja Pinto ponavlja svoju posvećenost pružanju najbolje nege svim građanima i potvrđuje da, ni pod kojim uslovima, nijedan profesionalac ne može izdavati sertifikate ili izjave bez odgovarajuće provere stanja pacijenta. Takođe, svi zdravstveni radnici su stalno obučeni kako bi se osiguralo da su životi i dobrobit ljudi uvek prioritet - izjavio je portparol bolnice.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading