psihoza
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

"Igrali smo online igru i dopisivali se. Otišli smo na kafu već sutradan. Bio je šarmantan, duhovit, i inteligentan. Ubrzo smo započeli vezu i činilo se kao da živim u bajci," počinje Poli.

Ipak, postepeno je počela da primećuje znakove koji su ukazivali na ozbiljan problem.

Nakon što je otputovala na Kipar, dečko ju je neprestano zvao, slao nepovezane poruke i noću šetao po parku, šaljući joj fotografije.

Njegova majka je objasnila da se nije odmarao i da je uzimao pilule zbog nesanice. Tokom ovog perioda, Poli je saznala da njen partner zapravo boluje od šizofrenije.

"Njegova majka je verovala da će se sve vratiti u normalu, a ja sam želela da verujem u to. Čak sam i verenički prsten nosila s nelagodom," kaže Poli.

Njegovo ponašanje je postajalo sve ekstremnije, sve do tačke kada je počeo da izražava agresivne ideje i želje da postane "veliki biznismen".

psihoza

Foto: Shutterstock

 

Posle učestalih napada i zastrašujućeg ponašanja, Poli je shvatila da njena sreća i bezbednost zahtevaju raskid. Prijatelji i njegova porodica nisu pokazivali mnogo razumevanja, a pretnje su postajale sve strašnije.

Nakon što ga je konačno ostavila, Poli je mesecima živela u strahu, okružena nepoznatim brojevima i jezivim porukama. Njegova porodica je ignorisala situaciju, što ju je dodatno obeshrabrivalo.

Poli se nada da će njena priča pomoći drugima da prepoznaju znake mentalnog oboljenja kod partnera, i ističe važnost podrške i prihvatanja bolesti kod samog obolelog.

"Najvažnije je da osoba koja boluje od mentalne bolesti to priznaje i trudi se da vodi normalan život. Bez toga, ne može biti srećne veze," zaključuje ona.

BONUS VIDEO 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading