TRAGEDIJA Nastradao legendarni bokser na pruzi u Nišu
Foto: Pixbay

Čovek koji je danas poginuo na pruzi u ulici Dušana Popovića u Nišu je čuveni niški bokser Miomir Marjanović Metlica (74).

HAJMO SINE, U GARD Mali Željko ide tatinim stopama, boksuje i to neverovatnom brzinom

Novinar Tomislav Santrač koji ga je pratio tokom sportske karijere kaže da je Metlica bio zlatna generacija bokserskog kluba Radnički.  

Istražni organi identifikovali su čoveka koji koji je nastradao jutros na pruzi u Nišu.

Reč je o Miomir Marjanović Metlica (74), bivšem bokseru, iz Niša, koji stanuje nedaleko od mesta nesreće.

Po svemu sudeći, on se vraćao kući kada je na njega naleteo voz i usmrtio ga dok je prelazio prugu na "divljem prelazu", na mestu na kojem stanovnici ovog kraja često prelaze.

- Te 1964. godine je zvanično početala moje karijera koja je pokazaće vreme bila veoma uspešna najviše zahvaljujući mom treneru Dušku Radosavljeviću, a i upravi kluba Radnički Rajku Vukčeviću, Boži Kajgi, Basti, Slavi Pajeviću i drugima - istakao je Miomir u razgovoru za "Niške vesti" pre nekoliko godina.

- Imao sam dosta mečeva u karijeri što prvenstvenih što revijalnih ali maler je bio taj što su u mojoj kategoriji boksovali velikani Ljubinko Veselinović, Marjan Beneš, Pajković, Benedek, Sretenović, Jelisić i ostali asovi i teško je bilo doći do reprezentacije. Takođe, raduje ljubav Nišlija prema boksu. Tada je bilo prepuno gde god smo boksovali, u Šivari, Tvrđavi i u hali Čair. Sećam se da je na meču sa Pulom bilo šest hiljada gledalaca - prisetio se slavnih dana Marjanović.

Miomir Marjanović Metlica bio je dugogodišnji kapiten svog kluba, ali i osvajač velikih nagrada i priznanja.

- Kada sada gledam na karijeru često se setim svoje najveće pobede. To je bilo protiv velikog asa Ljubinka Veselinovića. Nosilac šest titula prvaka države, osvajač srebrne medalje na Mediteranskim igrama u Tunisu, Zlatne rukavice i Zlatnog pojasa. Takođe, sećam se i poslednjeg meča protiv Marjana Beneša - rekao je Metlica te 2019. godine. 

Podsetimo, u ponedeljak oko .45 niška policija primila je poziv da je u visini Ulice Dušana Popovića u Nišu stradao stariji muškarac, ispostaviće se kasnije u toku dana Miomir Marjanović Metlica, kada ga je udarila šinska radna mašina, odnosno lokomotiva koja se koristi za proveru pruge.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading