VELIKAN KOJI DUGO ČEKA NA TITULU! Partizanov naredni rival ima "vunderkinda" za kojeg se interesuje Bajern, a navijači su više puta dokazali da vole Srbiju!
EPA/ MARTIN DIVISEK

Češki klub se plasirao u šeasnaestinu finala ovog takmičenja tako što je bio treći u grupnoj fazi Lige Evrope.

Ispred njih u grupi D su bili Lijon i Rendžers, dok je na poslednjem mestu završio Bronbi.

VELIKI KLUB KOJI DUGA ČEKA TROFEJ

Sparta je jedan od najtrofejnih klubova u Češkoj, u domaćem šampionatu su osvojili čak 36 trofeja. Ipak, poslednjih godina nije sve tako idelano, navijači "Čelične Sparte" čekaju da njihovi miljenici podignu trofej u prvenstvu Češke od 2014. godine.

VELIKAN KOJI DUGO ČEKA NA TITULU! Partizanov naredni rival ima

EPA/ MARTIN DIVISEK

 

 

Što se tiče tekuće sezone, Sparta je na trećem mestu na tabeli posle 18 odigranih kola sa 42 boda,  ukupno pet bodova manje od vodeće Slavije i dva manje u odnosu na Viktoriju iz Plzenja.

VUNDERKIND KOGA TRAŽI BAJERN

Zvezda češkog tima je Adam Hložek (19), koji je procenjen na 17 miliona evra i koji je ove sezone je fenomenalnoj formi.

Napadač koji je visok 1,88 metara ove sezone je u svim takmičenjima na 26 utakmica postigao pet golova, a imao i neverovatnih 12 asistencija.

VELIKAN KOJI DUGO ČEKA NA TITULU! Partizanov naredni rival ima

EPA/ Martin Divisek

 

 

Mnogi evropski velikani se već interesuju za njega, a najzagrejaniji su Bajern Minhen, Vest Hem i Borusija Dortmund.

Velika opast je i Matej Pulkrab koji je najbolji strelac tima sa sedam golova, dok je vezista Jakub Pešek postigao šest.

IGRALI ČUVENE 1966. GODINE

Sparta i Partizan jednom već imali prilike da se sastanu i to u  jednoj od najuspešnijih sezona u istoriji crno-belog kluba.

Bilo je to 1966. godine kada je Partizan  je Partizan poražen u finalu Kupa šampiona od Real Madrida.

Sa klubom iz Praga su igrali u četvrtfinalu. Sparta je u prvom meču slavila u Pragu sa 4:1, a onda je usledila neverovatna pobeda Partizana na domaćem terenu od 5:0.

NAVIJAČI VOLE SRBIJU

Najvatreniji fanovi Sparte su prijateljski nastrojeni prema Srbiji, a na njihovom stadionu postoji grafit "Kosovo je Srbija".

Kada je svojevremeno Sparta gostovala na "Marakani" navijači češkog tima su menjali šalove sa pristalicama Crvene zvezde.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading