SRBIJA JE PONOSNA Vlahović i Mitrović među sto najboljih na svetu
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Britanski list "Gardijan" svake godine objavljuje listu najboljih 100 fudbalera sveta, a Srbija je u 2022. imala čak dvojicu predstavnika! Iako nije još objavljena kompletna lista, nego od 41. do 100. mesta, teško je očekivati da postoje bolje plasirani srpski fudbaleri od Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića iza kojih su odlične sezone u dresu Fulama i Juventusa, odnosno reprezentacije. 

"Gardijan" je Aleksandra Mitrovića nagradio 83. mestom, tako da je iza see ostavio recimo Risa Džejmsa, Manuela Nojera, Frenkija de Jonga, Kajla Vokera i Rafaela Varana, dok je Dušan Vlahović još bolje plasiran - na 66. mestu. 

GOVORILI SU DA VARA NA TURNIRU, STIGAO JE EKSPRESAN ODGOVOR Nole rešio misteriju flašice zbog koje su ga napali

Tako su iza srpskog napadača ostali Marcelo Brozović, Lautaro Martinez, Tijago Silva, Nikolo Barela, Dominik Livaković, Ugo Loris, Fabinjo i Majk Manjan, a nema sumnje da bi bio i bolje plasiran samo da ga povrede nisu "sasekle" u finišu kalenadarske godine. Nije mogao da igra za Juventus od kraja oktobra, zbog toga je imao problema i na Svetskom prvenstvu i nije mogao da pruži maksimum za Srbiju.

Interesantno je da je Vlahović "skliznuo" za devet mesta u odnosu na prošlu godinu, pa je i Gardijan poručio da je "ovo trebalo da bude godina u kojoj je u samom vrhu uz Holanda i Mbapea", ali su ga upravo povrede zaustavile. Što se tiče Mitrovića, kome je ovo prvo pojavljivanje na listi, tome je pomoglo što je postigao čak 21 gol za Fulam u drugom delu sezone u Čempionšipu i vodio ih u Premijer ligu. Oborio je rekord drugog ranga engleskog fudbala i nastavio u istom ritmu u eliti, ali i u dresu Srbije, pošto je pogađao i na Mundijalu.

Ispred obojice srpskih fudbalera završio je Kristijano Ronaldo, iako je iza njega najgora godina u životu. Na ime starih zasluga zauzeo je 51. mesto, dok se imena najboljih još čekaju, ali se može naslutiti da je Lionel Mesi na prvom mestu. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading