Darko Rajaković
Foto: AP/Chris Young/The Canadian Press via AP

Darko Rajaković, glavni trener NBA tima Toronto Reptors, govorio je u svom intervjuu za indeks.hr o načinu rada sa američkim košarkašima.

Novinar iz hrvatske podsetio je našeg trenera da je svojevremeno puštao Kevinu Durentu i Raselu Westbruku snimke Teodosića , Dražena Petrovića i Bodiroge i pitao ga da li ima sličnih primera u novije vreme?

- Pa, evo, svake večeri imaju priliku gledati Nikolu Jokića i Luku Dončića, mislim da je teško naći bolje primere. Obojica su igrači na najvišem nivou u NBA-u, verovatno dvojica koje je najteže čuvati u celoj ligi, tako da svim mladim igračima toplo preporučujem da gledaju njih - odgovara Darko.

Nema sumnje ko će biti glavni igrači u najjačoj ligi na svetu naredne sezone.

Pričali su još malo o Nikoli.

- Nikola je stvarno dostigao fantastičan nivo u NBA-u, to mu je deveta sezona, nastavio se iz godine u godinu razvijati i rasti, unapredio je i svoje telo i igru te došao do toga da je stvarno najbolji igrač u ligi. Dvaput je bio MVP, ove sezone MVP finala, to su fantastična individualna priznanja, ali najvažnije je da je osvojio titulu, o čemu je sanjao otkako je došao u ligu. 

Mislim da svi moramo biti svesni trenutka u kojem živimo i gledamo igrača s takvim razumevanjem igre, nesebičnošću, koji je i kao osoba fantastičan momak, stvarno pravi uzor za mlade ljude. Ne traži nikad da bude u centru pažnje, stvarno je osoba na koju se treba ugledati - zaključio je naš tek drugi glavni trener u NBA ligi.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading