Mundobasket
Foto: EPA/EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Od prvog do poslednjeg minuta utakmice imali smo prilike da gledamo istinsku dramu i rezultatsku klackalicu, raspoložene igrače na obe strane, kao i pregršt kvalitetnih poteza - košarka nam je donela ono najbolje što ima.

U tom odnosu snaga bolje se snašla selekcija Nemačke, koja je zabeležila svoju drugu pobedu na ovogodišnjem Mundobasketu.

Predvodnik kod pobedničkog sastava bio je Denis Šruder sa 30 poena, a podršku je imao u Maodo Lou, koji je dodao 20.

Sa druge strane, kod Australije najefikasniji je bio Peti Mils sa 21 poenom, a pratio ga je Džoš Gidi sa četiri poena manje. 

Šta smo sve videli u prvoj deonici međa između Australije i Nemačke, vrlo verovatno je da o tome može da se napiše zaseban tekst! "Panceri" su mnogo bolje otvorili meč, došli i do dvocifrene prednosti, ali je onda na snagu stupio Peti Mils, koji je sa 13 poena vratio "kengure" u meč, a do kraja prvog perioda uspeli su da čak dođu i do preokreta i vođstva.

NEVIĐENI SKANDAL NA MUNDOBASKETU Trener psovao i pretio svima, obezbeđenje moralo da reaguje, isto je uradio i protiv Srbije (VIDEO)

Istinski kvalitetnu košarku gledali smo u prvom poluvremeu u najzanimljivijem meču današnjeg dana. Nemačka je u drugoj deonici uspela da ispravi sve greške iz prve, te da na veliki odmor ipak odnese prednost, i to od pet poena. Denis Šruder apsolutni bio oje lider "pancera", ujedno i najbolji strelac susreta, pošto je već nakon 20 minuta košarke bio na kontu od 18 poena.

Nakon pola sata košarke, Australija je bila tim koji se nalazio bliže pobedi u istinskom mini derbiju današnjeg dana na Mundobasketu. Prilično lošu napadačku treću deonicu odigrala je selekcija Nemačke, što je "kengurima" pružilo mogućnost da to iskoriste i nađu se u boljoj poziciji od rivala pred sam finiš meča.

Početak četvrte četvrtine bio je prilično loš za Australiju, pošto su Nemci serijom 10:0 uspeli da dođu do šest poena prednosti. Ipak, "oziji" su se brzo vratili i ponovo doveli utakmicu u rezultatski egal, koja je na snazi bila sve do kraja meča.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading