ŠTO TO RADIŠ KAD NISI IZ GETA? U NBA došao zbog kesice čipsa, preleto sve, a sada je napravio skandal koji može da ga uništi
Tanjug/Ap

Ono što je najgore, jeste činjenica da nije momak iz geta.

Morent nije tipičan američki dečko sa teškom porodičnom pričom iza sebe.

Njegov otac Ti Morent je bivši košarkaš, koji je jedno vreme nastupao i sa Rejom Alenom. On je planirao da svoju karijeru nastavi u Evropi, ali nakon što je stigla informacija da je njegova žena Džejmi trudna, odlučio je da se posveti sinu.

ŠTO TO RADIŠ KAD NISI IZ GETA? U NBA došao zbog kesice čipsa, preleto sve, a sada je napravio skandal koji može da ga uništi

Tanjug/Ap

 

 

Kako to obično biva, on je hteo da njegov sin uspe u svemu što on nije. Ti je dao Morentu loptu u ruke i usmeravao ga na pravi put. Ipak, početak nije bio lagan za ovog plejmejkera.

On je bio van radara gotovo svih jačih koledža, te je bilo pitanje da li će uopšte dobiti stipendiju.

NBA AS NAPRAVIO SKANDAL O KOJEM BRUJI AMERIKA Vadio pištolj, pravio haos u striptiz klubu (VIDEO)

U orbitu ga je gurnula kesica čipsa... Pomoćni trener Mari Stejta, Džejms Kejn, krenuo je do obližnje trafike kako bi kupio kesicu ovog čipsa. Slučajno je primetio da se u blizini igra basket, a kada je pogledao malo pažljivije bio je oduševljen. Dža je bio superioran i to je bilo dovoljno Kejnu da ga odmah prosledi prvom treneru Metu Mahunu, koji je Morentu dao stipendiju. Prva godina koledža bila je odlična.

Statistički gledano na svom kontu je imao prosek od 13 poena, šest asistencija i skokova bio je više nego zadovoljavajući. Ali, prava eksplozija je usledila naredne godine. Već u premijernom meču se moglo naslutiti šta nas očekuje od ovog eksplozivnog plejmejkera, a statistika na kraju sezone (25 poena, šest skokova i 10 asistencija prosečno) donela mu je drugo mesto na NBA Draftu.

U NBA je eksplodirao, ali... Sada mu preti suspenzija od 50 utakmica i to zbog mahanja pištoljem u noćnom klubu. Priznao je grešku i vadio se na stres?! Morant nije odrastao kao mnogi NBA igrači, pa je ovo što radi još gore i sramnije.

Upropastio je sezonu iz snova, ostaje da se vidi kakav će biti povratak.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading