NIHAL I SARANA NA KRILIMA SREĆE Nesrećni porazi Ivaniševića i Inđića, čvrsti Markuš i sigurni Ivić
EPA-EFE/Lukasz Gagulski

Pogledajmo rezultate оsmog kola:

1. 2685 GM Sarana Alexey - GM Ivanisevic Ivan 2601 1 - 0

2. 2651 GM Abdusattorov Nodirbek - GM Ivic Velimir 2610 ½ - ½

3. 2627 GM Markus Robert - GM Sjugirov Sanan 2680 ½ - ½

4. 2652 GM Nihal Sarin - GM Indjic Aleksandar 2605 1 - 0

5. 2701 GM Maghsoodloo Parham - GM Navara David 2700 ½ - ½

Nakon odigranih osam kola stanje je sledeće: Sjugirov vodi sa 6, Maghsoodloo i Nihal po 5, Ivić i Abdusatorov po 4,5 Inđić i Sarana imaju po 4, Navara po 3,5, Markuš 2,5 i Ivanišević 1.

Derbi devetog poslednjeg kola je svakako sudar Sjugirova i Nihala. Sjugirovu treba pola poena, kako bi prošao prvi kroz cilj. Iranac ukoliko pobedi Inđića, a pobedi i Nihal, onda će sva tri igrača imati isti broj poena i odlučivaće dodatni kriterijumi, koji bi bili na strani Nihala.

Sarana je u prvoj partiji nadigrao našeg Ivaniševića. Zaista nema sreće Ivan na ovom turniru. Iako je pokazao u više partija dobru igru, punu inicijative, imao skoro dobijene partije, u ključnim momentima je nešto uticalo da ne odigra prave poteze. Ne sumnjamo da će pronaći izlaz iz ove krize. U 50. potezu je napravio grubu grešku koja ga je koštala poraza.

Abdusatorov i Ivić su odigrali jednu zaista lepršavu partiju, u kojoj je Velimir Ivić dosta lako igrao i bio opasniji protivnik. Nijednog trenutka nije bio lošiji i stvari je držao pod kontrolom. Remi je pravedan ishod.

Markuš i da je pobedio ne bi bilo nezasluženo. Bio je opasniji, imao blagu inicijativu, dok je Sjugirov izgleda više vodio računa šta se dešava na susednim stolovima i bio time opterećen, umesto da igra svoju igru.

Nihal Sarin je pobedio Inđića. Nažalost naš Inđić u želji da izvuče iz pozicije još više ponešen domaćim terenom, ponavlja grešku i umesto da remizira, igra previše agresivno što ovaj put nije dobro prošlo. Nihal je samo iskoristio Inđićeve poklone i prigrlio ih kao vredan dar, u vidu pobede.

Iranac kome se teško izgovara prezime Maghsudlu je odigrao remi protiv Čeha Navare. Navara je čvrsto i dopadljivo igrao. U igri se osećala sigurnost i Iranac nije mogao da slomi otpor Navare. Na kraju remi.

U ponedeljak se i poslednje kolo igra od 15,30. U večernji satima saznaćemo ko je šampion turnira koji pripada 17 kategoriji.

Šahovski savez Srbije poziva sve ljubitelje šaha da dođu na ovaj događaj i podrže naše šahiste, jer oni su svojim dosadašnjim igrama to i zaslužili.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading