KREĆE ONO NAJVAŽNIJE U EVROLIGI Pešićeve reči oduševile navijače Partizana
Foto: Promo/KSS

Prvi meč između Reala i Partizana biće odigran u utorak od 20.45 sati u Madridu. Četvrtfinalna serija se igra na tri pobede.

- Real je uvek favorit, ne samo u predstojećem duelu, zahvaljujući bogatoj prošlosti, ali, onda dolazimo do sledećeg - već tri godine više nije što je nekad bio. Iz puno razloga, od raznih promena, povreda, nisu mogli da organizuju potencijal velikog broja igrača na koje računaju, pa da sve pretoče u rezultat koji se očekuje od takvog kluba. Ništa se nije promenilo ni u tekućoj sezoni, pa Partizan ako i nema veće šanse od njih, biće bar ravnopravan u seriji - rekao je Pešić za beogradske medije.

Selektor Srbije je naveo da košarkaši Reala nisu u vrhunskoj formi.

- Madridski tim je star, mnogi prvotimci nisu fizički spremni ili su povređeni, pa su zato igrali 'gore-dole'. Da su u top formi, imali bi veće šanse protiv 'crno-belih', koji su baš kako bi trebalo da se 'izgleda' uoči ovakvih utakmica. Za razliku od Reala, Partizan je svež, razigran, a što je najvažnije, pa tamo se zna, što bi mi rekli, ko kosi, a ko vodu nosi. Možda nemaju prednost u odnosu na čuvenog rivala, ali mogu da budu egal u sledećim okršajima - dodao je selektor Srbije.

KREĆE ONO NAJVAŽNIJE U EVROLIGI Pešićeve reči oduševile navijače Partizana

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

On je rekao da ne očekuje da prednost domaćeg terena bude odlučujuća.

- U tom dvoboju, iz ove perspektive, teško da Real može da dobije tri utakmice, kao što je teško da Partizan izgubi isto toliko mečeva. Kod ovog četvrtfinalnog para, ni ta prednost domaćeg terena, na strani španskog kluba, neće biti odlučujuća. Jer, pravi domaći parket imaju 'crno-beli' u krcatoj Areni. A jedan meč moraju da dobiju i na strani, u Madridu, pošto su takva pravila igre - dodao je selektor Srbije.

Druga utakmica između Reala i Partizana biće odigrana u četvrtak u Madridu od 20.45 sati. Treći meč će biti odigran drugog maja u Beogradu od 20.30 časova, a eventualni četvrti dva dana kasnije takođe u Beogradu. Eventualna majstorica je na programu devetog maja u Madridu. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading