SAD JE PAO NAJNIŽE Federer doživeo brutalno poniženje, kakvo nije mogao da zamisli ni u najgorim košmarima
Tanjug/Ap

Strmoglavi pad Rodžera Federera na rang listi počinje uskoro i ne vidi se gde će se Švajcarac zaustaviti.  Federer se muči poslednjih godinu i po dana zbog povreda kolena, iste koja ga je naterala da ide na operaciju i propusti brojne turnire, pa se tako nešto odražava i na njegov plasman na ATP listi.

 

Do sada ga je spasavao "zamrznuti ranking", ali više neće jer gotovo sigurno ispada iz elitnih Top10. Federer je trenutno deveti sa 3.665 bodova, ali sledeće nedelje gubi 480 bodova, pa je dostižan za Feliksa Ože-Alijasima i Huberta Hurkača. Polufinalista US opena mu je na meti jer će imati tek nešto više od 20 bodova manjka, a Hurkač 60.

I to nije sve jer se očekuje dodatni pad jer gubi 500 bodova jer ne brani titulu iz Bazela ovog meseca, a onda i 400 u novembru sa završnog Mastersa. Federer će tako do novembra biti oko 20. mesta, što mu se nije desilo od aprila 2001. godine kada je bio 22. na svetu. Sa tendencijom još većeg pada jer tek treba da uhvati formu, a uskoro ulazi u 41. godinu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Beli

05.10.2021 15:58

Za njega nije bitna rang lista, on je ove godine inkasirao 94 miliona dolara od sponzora!!!💵💸💴