ŠTA OVO TREBA DA ZNAČI? Novaku ni žalba ne može da pomogne, vraća se u Srbiju?
AP Photo/Mark Baker, File

Male su šanse da Novak Đoković zaigra na Australijan openu.

Ministar za imigracije u australijskoj vladi Aleks Hok iskoristio je diskreciono pravo i poništio vizu najboljem teniseru sveta "jer je to u javnom interesu".

Đoković ima pravo da se žali, ali profesorka na Univerzitetu Novog Južnog Velsa u Sidneju, dr Džanina Baui, smatra da su šanse da žalba uspe minimalne.

- Realno je da, ukoliko ne dođe do neke greške u pravnom procesu ili ako odluka nema uporišta, da su šanse gospodina Đokovića da se uspežno žali na odluku ministra Hoka veoma male - kaže dr Baui.

Ukoliko do žalbe dođe, na sudu će proces ponovo voditi sudija Entoni Keli, koji je prvobitno presudio u korist srpskog tenisera. Đokovićev tim se nada da bi sve moglo da bude završeno do nedelje, kako bi osvajač 20 GS titula mogao da nastupi u prvom kolu u ponedeljak.

Ukoliko se Đoković ne bude žalio, on će biti deportovan odmah i u oba slučaja mu preti trogodišnja zabrana ulaska u Australiju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Vladimir

15.01.2022 16:36

Amo Novak misli da dalje igra tenis mora se vakcinisati knaca sam sebe ce unistiti.Niko nece vise nevakcinisane primati.No niklm nije vakckna skodila pa nece ni njemu.