NEVEROVATNA PRIČA HRVATSKOG TENISERA Rođen u Beogradu, završio Harvard, postao direktor, bio osam meseci prikovan za krevet, a sad prvi put pobedio
Foto: Printscreen/Printscreen Twitter

Matija Pecotić, rođeni Beograđanin, koji nastupa za Hrvatsku, ostvario je prvu ATP pobedu u karijeri.

Pecotić, koji ima 33 godine, pobedio je Amerikanca Džeka Soka na startu turnira u Delrej Biču rezultatom 3:6, 6:2, 6:2.

 

 

Zanimljivo da je direktor „Kapital Marketsa“, što mu je trenutno zanimanje u biznisu sa nekretninama.

Pecotić je do glavnog žreba došao kroz kvalifikacije, a turnir je započeo kao 784. reket sveta!

Od 2009. do 2013. godine je nastupao za Prinston (po nekim informacijama se razboleo i imao infekciju osam meseci), a onda završio Harvard na kom je takođe igrao tenis.

Pre Australijan opena 2016. godine koji je trebalo da bude trenutak njegovog velikog proboja došlo je do male operacija na stomaku. Ipak, usledile su komplikacije.

- Završio sam sa ozbiljnom stafilokoknom infekcijom i bio sam prikovan za krevet osam meseci. To je promenilo moj teniski put i maju karijeru - rekao je Pecotić.

Na Harvardu je upoznao Endrua Rueba, člana stručnog štaba teniskog tima ovog univerziteta i ubrzo postaje volonter pomoćni trener.

- Rekao je: Čuli smo da si se vratio u kampus i voleli bismo da budeš sa ovim momcima. Nisam igrao tenis neko vreme i rekao mi je da sam dobrodošao da dođem kad god želim. Ubrzo sam tamo bio sa momcima šest dana nedeljeno i počeo opet da igram tenis i da otkrivam svoju ljubav prema ovoj igri - naveo je rođeni Beograđanin.

Danas radi kao direktor u firmi koja je filijala investicione firme Vekford Kapital koja je vredna četiri milijarde dolara i uglavnom mu dan izgleda kao i većini ljudi. Radi od devet do pet, s tim što on uspeva da odradi neke treninge pre posla.

Najveći renking imao je 2015, kada je bio 206, a na Turu je do sada zaradio malo više od 100.000 dolara.

San na ATP turu pokušaće da nastavi u drugiom kolu, kada mu je rival još jedan Amerikanac Markos Điron.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading