ALKARAZ NA KORAK OD IZJEDNAČENJA SA ĐOKOVIĆEM Španac ne zna za poraz, igraće za novu titulu
Foto: EPA/EPA-EFE/ANDRE COELHO

Alkaraz je u polufinalu savladao Čileanca Nikolasa Žarija - 6:7 (2), 7:5, 6:0, posle dva sata i 43 minuta igre.

Španac je tako nastavio seriju pobeda, pošto je prošle nedelje osvojio turniru u Buenos Ajresu. Ukoliko u finalu opet bude bolji od Kamerona Norija, od ponedeljka će imati isti broj bodova na ATP listi kao Novak Đoković

I jedan i drugi će imati po 6.890. bodova, ali prvi će ostati Đoković i tako postati apsolutni rekorder po broju provedenih sedmica kao najbolji na svetu.

Prema ATP-u, kada dva igrača imaju isti broj poena, prvi korak da se odredi ko će biti ispred jeste taj da se odredi ko ima najviše bodova iz glavnih žrebova grend slemova, ATP finala (Završni masters) i obaveznih masters 1.000 turnira (svi sem Monte Karla). Tu je Novak ispred Alkaraza i navijači našeg asa ne moraju da brinu.

 

 

Što se samog meča tiče, Alkaraz je morao dobrano da se namuči kako bi došao do trijumfa.

Žari, inače 139. reket sveta bolje je počeo polufinale i odmah došao do brejka. Ipak, kada je servirao za set, odigrao je najlošiji gem i pretrpeo brejk sa nulom. Međutim, konsolidovao se Čileanac i ubedljivo dobio taj-brejk, 7:2.

Drugi set je takođe bio veoma dramatičan, a drugi teniser sveta pravi brejk u 12. gemu i meč uvodi u odlučujući deo igre.

Tu je viđena potpuna dominacija Alkaraza, pošto rivalu nije prepustio ni gem, pa se tako plasirao u novo finale, drugo uzastopno.

Alkaraz od početka godine ne zna za poraz i veliki je favorit protiv Kamerona Norija, kog je nedavno pobedio u meču za trofej u Buenos Ajresu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading