Alkaraz
Foto: AP/AP Photo/Alastair Grant

Delovalo je na samom startu da će možda biti neke drame, ali od toga nije bilo ništa! Karlitos Alkaraz je kao prava furija prošao pored Holgera Runea i potvrdio da je trenutno najbolji mladi teniser na svetskoj sceni, zakazavši sjajan okršaj sa Danilom Medvedevom u polufinalu Vimbldona - 3:0 (7:6, 6:4, 6:4)!

U najavi je ovo bio okršaj dve velike nade tenisa, a u realnosti čist masterklas Alkaraza. Servis je bez greške služio Španca, koji Runeu za vreme trajanja ovog meča nije dopustio niti jedan brejk! 

Drame je bilo samo u prvom setu, koji je završen tajbrejkom. Tada je Rune uspeo da održi svoj visok nivo igre, da ograniči šanse Alkaraza, ali onda kada je trebalo da zasija, u odlučujućem gemu, nije uspeo.

Bilo je izjednačeno do 3:3, posle čega je viđena dupla servis greška Runea, a Alkaraz je to vrsno iskoristio, stekao tri set lopte i osvojio ovaj deo igre.

U drugom setu je posao za Alkaraza bio nešto lakši. Posle serije ekspresnih gemova, gde su obojica držala svoje servise, usledio je šok za Danca, koji je dopustio samo jednu brejk šansu Alkarazu, a ovaj je konvertovao u devetom gemu i završio posao u narednom.

Treći set je doneo brejk već na samom početku. Tu je Alkaraz odmah komandovao situacijom i samim tim je prošao dalje na megdan Danilu Medvedevu, koji je samo malo ranije izbacio Kristofera Jubenksa u pet setova.

Bliži se sama završnica Vimbldona i "krem" najvećeg turnira na travi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading