Novak Đoković na Vimbldonu
Foto: AP/Tanjug/Ap

Još samo jedan stepenik deli Novaka da po osmi put osvoji Vimbldon i tako se izjednači sa Rodžerom Federerom po broju titula u londonskom finalu. 

Imao je Italijan svoju šansu u poslednjem setu, međutim Nole je smirenom igrom sebi obezbedio još veći broj bodova na novoj ATP listi, ali i značajan finansijski dobitak. 

Plasmanom u samu završnicu Vimbldona Đoković je zaradio 1200 bodova i tako makar do meča Karlosa Alkaraza ponovo na renkingu uživo dospeo na prvo mesto. Sudbinu svakako drži u svojim rukama i ukoliko osvoji pehar neće ni razmišljati o Špancu.

KO SE ZADNJI SMEJE, NAJSLAĐE SE SMEJE Đoković jači od publike i Sinera za finale Vimbldona i napad na osmu titulu u Londonu

Novak Đoković na Vimbldonu

Tanjug/Ap

 

Novčana nagrada za plasman u finale iznosi 1,37 miliona evra, što je naravno daleko od zanemarljivog, i pored toga što je Novak tokom karijere zasluženo zaradio veliku svotu.

Đoković je uspeo da dođe do svog 35. grend slem finala i iza sebe ostavio čuvenu Kris Evert koja ih je imala 34 u karijeri. 

Uz sve to, ako u nedelju podigne pehar Đoković će se izjednačiti sa Rodžerom Federerom sa osam pehara Vimbldona. 

To je ujedno bila njegova 27. uzastopna pobeda na Grend slemovima, niz koji je počeo od prošlogodišnjeg Vimbldona.

Duži niz imaju samo Rod Lejver (AO 1969 – Vimbldon 1970) i upravo sam Đoković (Vimbldon 2015 – Vimbldon 2016).

Priliku da nastavi taj niz imaće u finalu trećeg Grend slema u sezoni protiv boljeg iz duela Karlosa Alkarasa i Danila Medvedeva.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading