Medvedev
Foto: EPA/EPA-EFE/Sander Koning

Vodio je Rus u prvom setu sa 5:2, ali je uspeo Australijanac da preuzme kontrolu te spase tri set lopte u taj-brejku. Svoju prvu je iskoristio De Minor za vođstvo u setovima.

U drugom je viđena serija brejkova, u kojoj je prednost ipak stekao 18. reket sveta, koji će prvi put u karijeri igrati polufinale turnira serije 1000.

JOŠ JEDAN ŠOK U TORONTU Ispao Danil Medvedev u četvrtfinalu od De Minora

Medvedev je tako doživeo tek četvrti poraz ove sezone na betonu. 

- Rekao sam to i pre početka turnira, čini mi se da su loptice sporije. Teško je udarati ih. Ja nemam tu snagu da igram lako sa sporijim lopticama. I nemate mnogo opcija – samo da udarate, udarate, udarate i čekate. Ja volim da izlazim na mrežu, ali kada su loptice ovakve, nema poente. Zašto bih izlazio, kada znam da će me proći - žalio se Danil na konferenciji za medije.

- Danas sam osetio da moram više da rizikujem da bih nadmašio igrača kao što je De Minor, ali sam napravio previše grešaka. U svakom slučaju, čak i ako mi se ne sviđaju loptice, moram da im se prilagodim. Pogledajte Novaka - pre 17 godina kada je počeo da osvaja grend slemove, sve je bilo drugačije, ali se on prilagodio i nastavio da pobeđuje.

Medvedeva sada čeka učešće na Sinsinatiju. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading