Novak Đoković
Foto: AP/AP Photo/Alberto Pezzali

Postao je najbolji svih vremena i tako konačno stavio tačku na večite rasprave – ko od "velike trojke" zaslužuje tu titulu. Ceo svet pita se kako je to uspeo i koja je njegova tajna... 

Ljubav prema tenisu, rad, posvećenost, podrška porodice... Šta je od ovoga Srbina upisalo u knjigu besmrtnih? Tačan odgovor ne postoji, ali je Đoković i tu uspeo da izvuče nešto što bi svakom mladom čoveku koristilo i načinilo ga najboljim u onome što radi.

MEDVEDEV POSLE PORAZA SPOMENUO NOVAKA Pogledajte Đokovića, tada je sve bilo drugačije

- A koliko je discipline potrebno? U januaru 2012. pobedio sam Nadala u finalu Australijan opena. Meč je trajao pet sati i pedeset tri minuta - što je najduži meč u istoriji tog takmičenja i najduže finale u singlu grend slem turnira u open eri. Mnogi komentatori su taj meč nazvali najboljim teniskim mečom svih vremena. Posle pobede sedeo sam u svlačionici u Melburnu. Želeo sam samo jedno: da probam čokoladu. Nisam je jeo od leta 2010. Miljan mi je doneo čokoladicu. Odlomio sam jednu kockicu - jednu jedinu kocku - ubacio je u usta i pustio da mi se otopi na jeziku. Samo sam sebi toliko dozvolio. E, to je neophodno da bi postao najbolji na svetu - piše u knjizi Novaka Đokovića "Serviraj za pobedu".

Sudeći po ovome, rekli bismo da je Đokovićev život jedna velika pobeda – i to ona do koje je došao servirajući as! 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading