POZNATI TRENER ZAGRMEO ZBOG NOVAKA Karlos nema prednost u odnosu na Đokovića, na istom su nivou
EPA-EFE/MICHAEL DODGE

Poslednji meč su odigrali u finalu Vimbldona, tada je Španac slavio posle pet setova. To je bio njegov drugi grend slem u karijeri, dok je Nole ostao na 23. Posle Londona su brojni teniski stručnjaci otpisali Novaka, zaključili su da će teško osvojiti još neki grend slem. Muratoglu ne misli tako. 

- Mislim da Karlos nema prednost u odnosu na Novaka. Mislim da su obojica na sličnom nivou. Mislim da Novak može da odigra mnogo bolje nego u finalu Vimbldona. Mislim da je bio veoma nervozan -  rekao je Muratoglu. 

Muratoglu tvrdi da će obojica osvajati slemove.

- Hoće li Alkaras sprečiti Novaka da osvoji još grend slemova? Mislim da neće. Obojica će uzeti još po nekoliko - kazao je Muratoglu. 

UVEK TU ZA SRBIJU Sjajne vesti za "Orlove": Đoković u timu Dejvis Kupa napada novi trofej

Novak je uvek pod pritiskom, od njega se počekuje da osvoji svaki turnir ili barem da igra u finalu.

- Osećam da to što je favorit sve vreme i to što igra za istoriju uvek teret. Sada kada je Karlos favorit, Novak će se osećati slobodnije kada bude igrao protiv njega.

Karlos i Novak vode i trku za mesto broj jedan, a na najnovijoj ATP listi Alkaras ima 600 poena više. Srpski teniser i Španac ove nedelje igraju na mastersu u Sinsinatiju. Novak prvi meč u singlu igra u noći između srede i četvrtak oko jedan sat protiv Alehandra Davidoviča Fokine protiv koga u međusobnim mečevima vodi 3:1. S druge strane, Karlos Alkaraz je u prvom meču pobedio Džordana Tompsona sa 7:5, 4:6, 6:3. U trećem kolu će Alkaraz igrati sa boljim iz duela Tomija Pola i Igoa Imbera. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading